- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tel Kadayıflı Muhallebi
tel kadayıf tatlısı
Bugün gittiğim arkadaş toplantısında ilk defa yediğim oldukça lezzetli bir tatlı tarifini paylaşacağım sizinle...
Muhallebisi için;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
9 yemek kaşığı şeker
1 kg süt
50 gr margarin veya tereyağı
Damla sakızı
Tüm malzemeleri sürekli karıştırmak suretiyle pişirin. Pişen muhallebiyi 1 paket krem şanti ile mikserle çırpın. Muhallebimiz hazır.
Kadayıf için;
250 gr kadayıfı 50 margarin veya tereyağı ile iyice kavurun. Kıtır kıtır oluncaya kadar. Soğuduktan sonra 3-4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 1 su bardağı çekilmiş cevizi karıştırın.
Servis yapacağınız borcama ( dikdörtgen ya da kare) kadayıfın yarısını boşaltın. Üstüne muhallebiyi dökün. Kalan kadayıfı da üzerine yayın. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra, dilimleyerek servin yapın.
Şimdiden sizlere afiyet olsun...