- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 3035
Tel Kadayıflı Muhallebi

tel kadayıf tatlısı
Bugün gittiğim arkadaş toplantısında ilk defa yediğim oldukça lezzetli bir tatlı tarifini paylaşacağım sizinle...
Muhallebisi için;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
9 yemek kaşığı şeker
1 kg süt
50 gr margarin veya tereyağı
Damla sakızı
Tüm malzemeleri sürekli karıştırmak suretiyle pişirin. Pişen muhallebiyi 1 paket krem şanti ile mikserle çırpın. Muhallebimiz hazır.
Kadayıf için;
250 gr kadayıfı 50 margarin veya tereyağı ile iyice kavurun. Kıtır kıtır oluncaya kadar. Soğuduktan sonra 3-4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi ve 1 su bardağı çekilmiş cevizi karıştırın.
Servis yapacağınız borcama ( dikdörtgen ya da kare) kadayıfın yarısını boşaltın. Üstüne muhallebiyi dökün. Kalan kadayıfı da üzerine yayın. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra, dilimleyerek servin yapın.
Şimdiden sizlere afiyet olsun...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Güzel ve günahkâr bir tarif:) 100 gram margarin, un, nişasta, krem şanti, şeker, ceviz...Neden sağlıklı yiyecekler bu kadar lezzetli değil ki:)
Tülin Aksoy 19.05.2011 13:50- Cevap :
- bu konuda size katılıyorum... kötü şeyler insanı cezbeder misali... ama arada kaçamaklarda yapmak lazım, yoksa hayatın tadı çıkmaz... 02.06.2011 20:42