Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Tele kulak skandalı üzerine...

Birçok konuda olduğu gibi, son tele kulak olayında da iktidar, muhalefeti gelişmelerden sorumlu tuttu.

Hükümetin açıklamasında 'olayın beş gün önce olduğu, Diyarbakır’da, GAP Eylem Planının açıklandığı güne kadar, suç duyurusu yapılmadan, kasıtlı beklendiği' dile getirildi.

Dahası iktidar; 'olayın kullanıldığını ve bu şekil davranarak, çalışmalarının muhalefet kanadınca sabote edildiğini' iddia etti.

Bunlar iktidarın konuya yaklaşımını oluşturan ifadeler. Bir de muhalefetin olaya bakışı ve konu hakkında söyledikleri mevcut.

Muhalefet, 'iktidarın röntgencilik yaptığını, bunun demokratik davranmakla ve hukuki gerçeklerle açıklanacak bir davranış olmadığını' ifade etti.

Devamla muhalefet, 'CHP Genel Sekreteri’nin bir vali ile yaptığı görüşmenin, amaçlı olarak, bir gazeteye servis edilmesinin, etik değerlerle de açıklanamayacağını' dile getirdi.

Gelişmelere dikkatle bakıldığında; ülkemizde onur kırıcı, insanları rencide edici ve güven sarsıcı olaylar, sıklıkla gündemi işgal etmekteler...

Samimi açıklamalarla, olanların açıklığa kavuşturulması gerekirken; tarafların, işi siyasi polemik malzemesi yapma yarışına girmeleri, hayli düşündürücü...

Biri 'madem bizim dinleme işini yaptığımızı biliyordunuz, neden gününde suç duyurusunda bulunmadınız?' diyor.

Ötekisi, 'olaydan zamanında haberdar olmadıklarını, olduklarında ise, suç duyurusunda bulunduklarını' belirtiyor.

Kim doğru söylüyor! Ya da kimin bu konuda samimiyetsiz davrandığı, ileriki zamanda, bir şekilde ortaya çıkacaktır. O zaman, eminim ki herkes yaptığı ayıbın utancını yaşayacaktır.

Bu arada olan ülkemize ve insanımıza oluyor. Bir taraftan zaman israfı, diğer taraftan genç nesillerin yetişmelerine kötü örnek olacak, ahlaki olmayan gelişmeler...

Maalesef ülke; sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik anlamlarda hızla erozyona uğruyor. Sebebi ise, lüzumsuz çıkışlar, didişmeler ve samimiyetsiz yaklaşımlardır.

Hele şu cürete ve aymazlığa bakın! Hem 'bir kurumu veya vatandaşı hukuk dışı yöntemlerle dinleyeceksin' hem de 'elde edilen bilgiyi, ilgisiz kişilere servis edeceksin.'

Galiba, yolun sonu dedikleri bu ve benzeri gelişmeler olmalı...

Aslında herkes, olanlardan kendince ders çıkarmalı...

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..