Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '14

 
Kategori
Haber
 

Telefon (GSM) dolandırıcıları

Telefon (GSM) dolandırıcıları
 

İnternetten alınmıştır


Artık sağır sultanın bile duyduğu telefon (GSM) dolandırıcıları olabildiğince deşifre olmalarına rağmen hala faaliyetlerine devam ettikleri gibi sıra bana da geldi ve bugün saat 12:00 sularında (sıkça numara değiştirdikleri için blogu ilk yayına verdiğimde yazdığım, arandığım numarayı sildim) GSM den arayan kişi Kadri Bey iyi günler Savcı Beyle görüşüyorsunuz deyip söze başlayınca, savcı telefonla arar mı? diye sordum neden aramasın çalışkan savcılar gerektiğinde arar deyince, ne için arar diye yineleyince (durumu çakozlayan muhatap) size bir hukuk dergisi göndermiştik ulaştı mı? diye manevra yaparak durumu ddüzeltmeye çalıştı ama gereken cevabı benden alınca telefonu kapatmak zorunda kaldı. Arayan GSM numarasının görünmesi ne işe yarar? kime nasıl sunmam gerekir?

Bu blogu yazmamın nedeni bu tür olaylarla muhatap olanlar e.posta veya GSM den SMS yazarak çevresini bilgilendirirse toplumsal bilinçlenme daha da artar ve bu tür dolandırıcaların faaliyet alanı (yani muhatapları mağdurları) giderek azalır.

Düşünün ülkenin ünlü tıp Profösör'lerinden biri bunların ağına düştüğü için medyada yer alıyorsa kim bilir bilinmeyen ne mağdurlar vardır.

Ayrıca kamu yönetimi bu tür olaylarla muhatap olanların başvuracağı bir merkez oluşturup duyurursa muhataplarda ne yapacağını bilir, toplumsal ayıklanma süratlenir, diye düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..