Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Telefon rehberinde isim olmak

Zaman zaman telefon rehberimi gözden geçiririm.

Genelde amaç pek çok kişinin aksine numara silmek değil de imla hatalarını ya da acele ile yapılan kayıtları falan düzeltmek için olur. (Evet obsesifim...)

Rehber gözden geçirilirken tek tek kişiler gelir gözümün önüne. Bu gözden geçirme esnasında sosyal çevremi de bir gözden geçirmiş olurum aslında.

Kimilerinin rehberde bulunma amacı sadece belki lazım olur diyedir. Beyaz eşya servisi, bir resmi daire çalışanı, tamirci vs.

Kimilerinin bulunma amacı elzemdir. Günlük yaşam içinde sıklıkla iletişim halinde olduklarımız. Servis şöförü, kapıcı, bakıcı, kreş, öğretmen, aile bireyleri vs.

Elzem olanlar arasında bir de akrabalar vardır, rehberdeki yerleri aynı hayatımızdaki gibidir. Hayatımızda varlar, çıkartamayız ama bayram, düğün, hastalık, cenaze olmadıkça ilişkide kurmayız.

Kimileri sadece mutlu olduğumuz sürece hayatımızdadır. Günde 5 kere görüşürken, bir sıkıntı olduğunda usul usul çıkar hayatımızdan ta ki sorun düzelene kadar. Sadece iyi gün paylaşımcısıdır.

Kimileri de sadece kendileri mutsuz oldukları zaman hayatımızdadır. Biz onların kötü gün dostuyuzdur. İhtiyaçları olduğu sürece iletişim kurarlar. Ağlarken bizimle, gülerken başkaları ile olmayı seçerler.

Kimileri her daim hayatımızdadır. Bizimle üzülür, bizimle sevinir. Her şeyi paylaşır. Adı kimi zaman kanka, kimi zaman panpa ya da kanki olur. Ama onlar hep olur.

Kimi numaralarda aradıkları zaman açmamak için rehberde kalır. Bu insanlar bir şekilde hayatımıza girmiştir. Somut ya da soyut bir kazığını yeriz. Yeniden iletişim kurmamak ya da telefonu açmadan önce gardımızı almak için numarasını saklarız.

Kimi numaralar telefon değişse de, bozulsa da, yıllarca aranmayacak olsa da asla silinmez, kaybedilmez. Çünkü onlar vazgeçilmezlerdir. Hatta bu kişiler genelde bir dönemin kankaları olabilir. Yıllar sonra konuşurken dün ayrılmış gibi sohbete kaldığımız yerden devam ederiz. Çünkü araya çooook şey girer ama samimiyetsizlik asla girmez. Bir telefonun rehberinde hangi duygu ve düşünceler kodlanarak yer alacağımızı biz belirleriz.

Benim amacım vazgeçemediklerimin hayatında, vazgeçilmez olmak…

Sizin amacınız..?? 

 

 
Toplam blog
: 17
: 887
Kayıt tarihi
: 03.08.10
 
 

Düşüncelerin, yaşananların uçup gitmesine izin vermemek için yazmak istiyorum. Yazdıklarımı paylaşma..