Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Telefon Teknolojisinin Gelişimi

Günümüzün en yaygın iletişim araçlarından birisi olan telefonlar, kendisini geliştirmiş ve akıllı telefon teknolojileri olarak insan hayatında yeni bir yere ve öneme sahip olmuşlardır. Haberleşmeyi, fotoğraf ve videolar çekmeyi aynı zamanda sosyalleşmeyi sağlayan bu yeni nesil akıllı telefonlar ve mobil cihaz sürümleri her ne kadar yakın bir teknoloji ürünü gibi görünse de aslında telefon teknolojisinin gelişimi oldukça eski ve uzun bir yolculuğa dayanmaktadır. Fakat telefon teknolojisinin gelişimi en basit hali ile üç farklı evrede incelemek mümkündür.

Telefonun İlk Kez İcat Edilmesi

Telefon teknolojisinin gelişim süreci bu aygıtın ilk defa keşfedildiği dönem ile başlamaktadır. Pek çok kişinin bildiği gibi telefonları hayatımıza kazandıran ilk insan Graham Bell'dir. Annesi bir işitme engelli olan Graham, babası ve dedesi gibi hayatını işitme engellerin hayatını kolaylaştıracak gelişmeleri üretip dağıtmaya ve yaygınlaştırmaya adamıştır. Bu çalışmaları yaptığı dönemlerde Amerikalı bir elektrik mühendisi olan Thomas Watson ile birlikte Graham telefonu icat etmiştir.

Telefonların Model Değiştirme Dönemi

İlk telefonun icat edilmesi ve kullanılmasının ardından pek çok yeni teknoloji telefonlara eklenmiş ve telefonların gelişim süreci devam etmiştir. İlk telefondan sonra icat edilen ahizeli telefonlar uzun yıllar boyunca kullanılmış, ardından radyo dalgalı telefon modelleri piyasaya sürülmüştür. Henüz yeni bir icat olan radyonun gelişimi ile çıkan bu teknolojinin ardından tuşlu telefonlar, bundan sonra ise ilk olarak 1983 yılında Motorola firması ile hayatımıza giren cep telefonları kullanılmaya başlamıştır.

Telefonların Günümüzdeki Dönemi

Cep telefonlarının yaygınlaşması ve kullanılması ile birlikte, telefon teknolojisinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelerin en büyüğü ise günümüzde ki akıllı cep telefonları olmaktadır. Zaman içerisinde boyutları küçülen, daha fazla işlem yapabilen ve olağanüstü işletim sistemlerine sahip telefon parçaları ve teknolojileri geliştirilmiş, bu teknolojilerin beraberinde ise günümüzde herkes tarafından kullanılan akıllı telefonlar ortaya çıkmıştır. Gelişimi halen süren ve yenilikler ile anılan telefonlar, Graham Bell'in ilk telefonu üretmesinden bu döneme kadar pek çok gelişime tanık olmuş ve bu piyasada bulunan telefon üreticisi firmalara tarafından pek çok farklı model ve üründe cihazları üretilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. 


twitter.com/temelaskinn

 

 
Toplam blog
: 5
: 5935
Kayıt tarihi
: 07.09.17
 
 

20 Kasım 1990'da doğdu.  2016 yılında Mersin Üniversitesi Arkeoloji lisans programını tamamladı. ..