Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '13

 
Kategori
Deneme
 

Telefon telefonluğunu bilsin yeter...

Telefon telefonluğunu bilsin yeter...
 

Ah bu teknoloji diyerek söze gireyim istiyorum. Teknoloji günümüz için gerekli bir iletişim araçlarından aslında. Teknolojiye iletişim aracı diyorum çünkü bana göre öyle bir durumda ki herkes her şeyden haberdar.

Teknoloji yaşamımızın her alanında bize hizmet veriyor. Her an her şeyden haberdar olunduğu gibi her an insanlar birbirleri ile ilgili birçok şeyi öğrenebiliyor hatta her an iletişim kurabiliyorlar. Hele de şu telefonlar var ya…

Telefon dediğimiz zaman beynimiz de şimdi ki zamanda yani alışık olduğumuz zamanda ki telefonlar canlanıyor. Dokunmatik, internete giren, maillere bakabildiğiniz, fotoğraf çeken, video izlediğiniz vs. telefonlar… Yani “alo” demek haricinde her türlü iletişim aracı içine alan telefonlar. Siz bunları canlandırırken beyninizde ben ise geçmişi düşündüm. Evet; geçmişte telefon çok az kişide vardı. Hatta cep telefonları yoktu sabit telefonlar vardı. İnsanlar ne yapıyordu o zamanlar peki? Hiçbir şey yapmıyorlardı. Zenginler telefon ile belki önemli görüşmeler yapıyorlardı. Hani zamanın fabrikatörleri var ya anca onlarda vardır diye düşünüyorum. Normal halk ise; telefonu görmedikleri, bilmedikleri daha doğrusu hayatlarına girmediği için rahat, sakin bir hayat sürüyorlardı. Birbirleri ile değişik yollardan haberleşiyorlardı. Komşuya gidecekse bir bayan dışarıda oyun oynayan çocuklardan birisine “falanca evde mi bak gel hadi geleceğimi söyle” diyerek haber salarlar ve böyle anlaşırlarmış. Ama sonra sonra telefon onların hayatına da girerek biraz rahatlık sağlamış. En azından çocuklar gidip gelmek zorunda kalmamış. Tabi olumlu yönü belki kimsenin yorulmadan birbiri ile iletişim kurması olarak adlandırılabilir. Ama ya olumsuz yönü? İletişim sağlamak isterken sağlanamayan iletişimler var. Daha doğru bir tabirle iletişimsizlik…

Geçmişe bakınca telefonlar artmış ama cep telefonu yok bu defa. Sabit telefonlar herkesin işini görüyordu. Hatta yararı bile vardı acil bir durumda birçok fayda sağlandı telefon sayesinde. Bu kadar yaygın kullanılmayan bir şeyin zararı da tabi daha az oluyor o zaman için. Şimdi ise yararından çok zararı var. Hele de cep telefonlarının. Yanımızda taşımaya korkar olduk. Radyasyon altındayız. Küçücük bir alet bizim canımıza kast ediyor gerçekten. Eskiden bu kadar hastalık yoktu çünkü teknolojik aletler bu kadar gelişmemişti. Telefonlardan yayılan negatif enerji bizi hasta ediyor ama kimse bunu anlamıyor. Daha az kullansak şu telefonları acaba nasıl olurdu diyorum. Çok güzel olurdu. Bir de her şey amacını aştı diyebilirim. Telefon alo demek için yani size rahatlıkla ulaşılması için. Bilgisayar gibi telefonunuzun olması bir şey ifade etmez bana göre. Ne de olsa her şeyin aşırısı zarar.

Bilgisayar; maillerinizi kontrol etmek için ya da çok uzaklarda ki sevdikleriniz ile iletişim kurmak için olsa, telefon; fotoğraf çekmek, oyun oynamak, mp3 dinlemek, internete girmek vs. için olmasa sadece “alo” demek için olsa ve her teknolojik alet kendi işlevini yerine getirse ne güzel olurdu. İşte o zaman ne hastalık kalır ne de negatiflik ne de işe yaramazlık…

Bu arada telefon telefonluğunu, bilgisayar bilgisayarlığını bilsin yeter…

 
Toplam blog
: 22
: 933
Kayıt tarihi
: 29.03.12
 
 

Ön lisans mezunu, çalışmıyor, Aydınlı ve Aydın da ikamet etmektedir. Kitap okuyup denemeler yazma..