Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Telefona bakan polis

Telefona bakan polis
 

Polis ne yapsın? O acılara sebep olanlar utansın.


Sanada gına geldi mi güzel okuyucum? Neden mi? Karbon kopya kendini tekrar edip duran trafik kazası haberlerinden, TV'lerde ve gazetelerde. 

Akademik altyapım gereği haberleri " Acaba nasıl daha iyi yapılırdı" motivasyonuyla izliyorum ben. Evet, işin gereği haber okunsun diye ya dram ya mizah kullanılır. Mizah kullanılamayacağına göre geriye sadece dram seçeneği kalıyor kaza haberlerinde. Kabul... 

Ama kardeşim! Bu kadar mı abartılır? Bu kadar mı yem edilir insanların dıramı rayting atmacasına? Ayıp! Günah! 

İnsan, yaptığı her işe ruhundan, kişiliğinden, yaratıcılığından izler, renkler katmalı bence. Yoksa varoluşunun ne anlamı kalır şu koca dünyada insanın? 

Lütfen sizinle paylaşacağım şu haber örneğine kaç kez tanık oldunuz ?Hafızanızı şöyle bir yoklayın; benim güzel insanlarım. 

" Falanca gün, falanca yerde, falanca saatte, falanca kişinin yaptığı trafik kazasında falanca kişi öldü." 

"Ölen falanca kişinin yanıbaşındaki telefon acıyla çaldı. Zırrrrrrr. Bir daha çaldı. Zırrrrrrrrrr. Aşkla çaldı. Zırrr da zırrr. Meşkle çaldı. Zırrrrrrrrrrr. O anda ciyaklayan telefona, ölen falancanın yanında telefonun çalmasını bekleyen! polis memuru Menduh baktı... Baktı... Baktı işte canım, uzatma işte! Her nedense her haberde bir polis memuru bekletilir ölen falancanın telefonuna baksın diye. Ve başladı ağlamaya. Ağlama ama ne ağlama... Yer gök inledi... Sanırsınız ölen falancaya yalnız memur Menduh'un yüreği yandı. Bir tek o ağladı. 

Yutkundu Menduh... Sağa baktı menduh... Sola baktı menduh... Ve dahi bir daha yutkundu Menduh. Söyleyemedi falancanın göçtüğünü faniye telefonda kulağına gelen sese... 

Marifet yalnız nemalanmakta değil ölenlerin acısından. Marifet sadece medet ummak değil rayting atmacasından. Marifet gariban muhabiri "Git acılarını sağ inek misali... Kanırt yaralarını... Bağırt analarını, bacılarını... Kap haberi gel " Demek değil beyler! Siz hiç olan bir kazanın sorumlularının peşine düşen 3-5 haber üst üste yapıp suçlunun bulunmasında adalete yardım eden bir gazete veya TV kanalı gördünüz mü güzel halkım? Kamu vicdanının rahatlamasına yardımcı olan? Ben görmedim. Belki gözlerim bozuk olduğu içindir! 

Marifet sosyal habercilik yapmakta. Marifet sorumlu habercilik yapmakta. Marifet haberin önünü, arkasını bıkmadan, usanmadan kovalamakta. Marifet sadece keder tüccarlığı yapmakta, acınızı paylaşıyoruz eyyamcılığına takılmakta değil. 

Marifet topluma yön veren, vizyon katan haberler yapmakta. Marifet o haberleri yapacak muhabir kadrosunu kurmakta ve özenle çalıştırmakta. Marifet meslek ahlakına uygun haberciliği trafik kazalarında da uygulamakta. Sonuçta bu atla deve değil. Sadece azıcık daha özenli, azıcık daha dikkatli yapmaya bakar işini medyamızın değerli yöneticileri. 

Siz ne dersiniz? Bence olabilir. Ya sizce? 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..