Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Telefonla Konuşma Görgüsü! Ve...

Telefonla Konuşma Görgüsü! Ve...
 

Başkalarını rahatsız edecek düzeyde bağırarak konuşulmamalıdır…


I. Cep telefonlarıyla konuşma görgüsü ne olmalıdır?

 

  1. Seyir emniyetiniz için uçak ve otobüs gibi taşıtlarda görevli personelinin direktiflerine uyun. Sürüş esnasında cep telefonu kullanımı konsantrasyonu dağıtacağı için tavsiye edilmez. Bluetooth (Mavi Diş) donanımlı araçlarda gelen çağrılara cevap verebilirsiniz; aracınız veya telefonunuz Bluetooth teknolojisini desteklemiyorsa uygun bir yerde aracınızı sağa çekerek veya mola vererek konuşabilirsiniz...

  2. Önemli toplantılarda, rahatsız edilmemek ve dikkat dağıtmamak için telefonlar kapalı tutulmalı veya telesekreter servisi aktif hale getirilmelidir.

  3. Sinema ve tiyatro gibi mekânlarda gösteriyi bozmaması için telefonlar sessize alınmalı veya duruma göre kapalı tutulmalıdır.

  4. Toplum içerisinde başkalarını rahatsız edecek düzeyde yüksek sesle bağırarak konuşulmamalıdır.

  5. İş görüşmelerinde öncelikle arayan kendini tanıtmalıdır.

  6. Normalde telefonla görüşme süresi fazla uzun sürmemelidir; sağlık açısından da bu konu önemlidir. 5 - 6 dakikayı aşan konuşmalarda kulak çevresinde ısı artar. Bu da baş ağrısı, sinirlilik, dikkat eksikliği, hücresel yapıda değişiklik, beyin tümörü riski, uykusuzluk gibi sorunlara neden olabilir.

  7. Gök gürültülü yağışların olduğu zamanlarda açık alanlarda mobil telefonlarla konuşulmamalıdır.

  8. Yemek yerken telefona cevap vermek için acele edilmemelidir.

 

II. Gündelik yaşantımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından cep telefonu satın alırken başlıca nelere dikkat etmeliyiz?

 

Elektronik cihaz üreticilerinin Ar-Ge ve pazarlama çalışmalarıyla tüketicilerin beğenisine sunulan muhtelif marka ve modeldeki cep telefonları, çeşitli multimedya özellikleri sayesinde pek çok hünerli iş yapabiliyorlar.

 

Doğru telefon seçimi için bütçemiz ve ihtiyaçlarımıza göre seçim yapmalıyız. Tasarım, teknik özellikler, hafiflik, pratik kullanım, dayanıklılık, pil ömrü, garanti süresi, ekran kalitesi, polifonik melodiler, fotoğraf ve video çekme, hafıza kapasitesi, İnternet bağlantısı vb. özellikler karar vermemizi etkileyen unsurlar… Burada fark yaratan önemli parametreler ise batarya ve hafıza kapasiteleridir.

 

Yepyeni bir telefon alırken kutusunun üzerinde Telekomünikasyon Kurumu ve TRT bandrolü, CE işareti ve garanti belgesi bulunmalıdır.

 

Cihazın IMEI numarası, cihazın kutusu üzerindeki IMEI numarası ile aynı olmalıdır.

 

Yeni alınan sıfır telefonunun kullanma kılavuzu gözden geçirilmeli, cihaz üreticisinin ve operatörün talimatlarına göre ayarları yapılmalıdır.

 

III. Cep telefonu sterilizasyonun önemi nedir?

 

Günlük yaşantımızda elimizi dokundurduğumuz pek çok yerden aldığımız mikroorganizmalar, ellerimizle cep telefonlarına da geçiyor. Cep telefonları belirli bir ısı yayıp, sıcak oldukları için mikropların rahatça üremelerine olanak verir. Cep telefonlarının enfeksiyona neden olmaması için antiseptik ve antibakteriyel mendiller ile dezenfekte edilmelidir.

 

IV. Cep telefonu kaybetmenin bir fobi olarak literatürde çoktan yer aldığını biliyor muydunuz?

 

Nomofobi, cep telefonu veya bağlantısını kaybetme korkusu; İngilizce "no mobile phobia" kelimelerinin kısaltılmasından oluşur.

 

Esen kalın, mutlu kalın,

Şenol ELBAY

 
 
Toplam blog
: 79
: 1511
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Söz uçar, yazı kalır. Verba volant, scripta manent. Words fly away, writings remain. Les mots vol..