Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Telefonlar hiçbir şekilde dinlenmesin

Telefonlar hiçbir şekilde dinlenmesin
 

Telefon dinlemelerini düzenleyen yasalar ve kurumlarla ilgili tartışmalar özellikle son zamanlarda çok yoğunlaştı. Bu konuda benim de görüşlerim var.

I

Telefon görüşmelerinin dinlenmesinin hangi boyutta olduğunu sağır sultan bile duymuşken, büyük suç çetelerinin suç içeren görüşmelerini telefonla yaptıklarına inanan kimse var mıdır? Bunu merak ediyorum. (Büyük suç çetesi olarak kastettiklerim terörist örgütler, uyuşturucu çeteleri, silah kaçakçıları)

II

Bir “suç” içeren görüşme yakalamak için kaç “masum” görüşme dinleniyor? Bu durum ne kadar etiktir?

III

Bu konuda bir yasa ve bir kurum öneriyorum.

Telefon asla dinlenemez yasası:

Her ne nedenle olursa olsun hiç kimsenin telefonu dinlenemez. Hiçbir haberleşme kaydedilemez.

Telefon dinlenmesini önleme kurumu:

Her türlü telefon dinlenmesi ve haberleşmenin kaydedilmesi yasadışı olduğu için dinleme ve kaydı kesinlikle önleyecek altyapıyı oluşturan bir kurum oluşturulur.

IV

Telefon dinlemeyi kesinlikle yasaklayan yasal düzenleme ve kurumlaşma yapılırsa ülkemizde demokrasi adına ciddi adımlar atılabilir. Telefonların bu kadar kolay dinlendiği bir ülkede demokrasi hayal olur.

V

Güvenlik güçleri araştırma ve soruşturma yaparken şimdiki dinleme kolaycılığından yararlanamayınca önce bocalayacaktır ancak bir süre sonra doğru yöntemler geliştirecektir.

VI

Telefon şirketleri asla dinlenemeyen telefonlar üretsinler. Örneğin, konuşma çok kısa sürelerle sıkıştırılıp, şifrelenip, parçalara bölünüp değişik sim kartları ile karşı tarafa iletilir orada şifreler açılır. Telefonu dinlemek isteyen konuşmanın tüm parçalarını bulup, birleştirip şifreleri çözmek zorunda kalır. Dinlemeyi başaramaz, başarsa bile büyük zahmete girer.

İnebolu, 30 Ocak 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..