Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '21

 
Kategori
Teknoloji
 

Telegrama Gelen Yeni Özellik

Tüm dünyada, ülkemizde dâhil olmak üzere WhatsApp en çok kullanılan uygulamalar arasında yer almakta. Aylar önce çıkan habere göre Facebook şirketine bağlı olan WhatsApp, Avrupa Birliğindeki ülkeler hariç olmak üzere ülkemizde geçerli olan ve kullanıma devam edilmesi için gizlilik sözleşmesi adı altında ekranlarımıza bildirim düşürdü. Sözde WhatsApp, kullanıcılarının gizlilik ilkesine önem veriyordu. Fakat bu sözleşmenin kabul edilmesiyle birlikte WhatsApp’ın diğer Facebook şirketleriyle bilgilerimizi alıp onayımız olmadan rahatlıkla paylaşabileceğini anlamış olduk. Ve 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin WhatsApp’ı kullanamayacakları gündemin merkezine oturmuş oldu. Haliyle insanlar olan bitene anlam veremedi ve sözleşmeyi kabul edip etmeme konusunda ikileme düştü. Bu olup bitenler nedeniyle insanlar yeni mesajlaşma uygulamaları araştırmaya başladı ve kısa süre içinde WhatsApp’ı bırakıp yeni uygulamalara yöneldiler. Telegram da bu uygulamalar içinde en popüler olanı haline geldi.

Rus programcı Pavel Durov tarafından kurulan Telegram, WhatsAPP ‘ a karşı kısa sürede büyük kullanıcı kitlesine ulaşmış oldu. Kullanımı tamamen ücretsiz olan, sesli ve görüntülü konuşma, bilgilerimizin gizli olup üçüncü kişiyle paylaşımı yasak olan ve tüm güvenilirlik aşamalarını denemelerle geçen, insanlar içinde hem güvenilir olması hem de yeni bir deneyim olması adına aslında 2013 yılından beri var olan fakat son aylarda popülerliğini hızla artmış olan bir uygulamadır.

Gelelim makalemizin başlığından anlaşılacağı üzere esas konusuna. Pandemi sürecinde evlerimize iyice kapanmamızla beraber iş hayatımız olsun eğitim ve diğer vakit geçirme aktiviteleri olsun dijital hayata geçiş yapmamıza neden olmuş oldu. Telegram da Android, İos ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle kullanıcıları için 30 kişi ile sınırlı olmak üzere video konferans görüşme özelliğini getirdi. Böylelikle iş hayatımızdaki sunumları konferans görüşmeleriyle aktif hale getirip durumumuzun verimli hal almasına vesile olmuş oldu.

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..