Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Televizyon dünyasından farklı tatlar…

Televizyon dünyasından farklı tatlar…
 

Önüm arkam sağım solum DİZİ durumundaki ekranlarda, televizyon gündeminde pek öne çıkartılmasalar, magazinsel boyut taşımasalar bile birbirinden ilginç içeriklere sahip olan… Dizilerin kısırdöngüsünden kurtulma fırsatı yaratan farklı tatların da bulunduğu bir gerçek. Dolayısıyla arada sırada bunlardan birkaçını hatırlatıp izleyici ufkunu genişletmekte fayda var.

İşte bugünkü yazımızın konusu da böylesi yeniler. Önceliği CNN Türk’ün yeni programına vererek televizyon dünyasından farklı tatlara göz atmaya başlayalım.

 

AYNUR TARTAN İLE ‘TATLI SOHBETLER’…

Ünlü konukların ağırlandığı, mutfaklarda birbirinden güzel yemeklerin hazırlandığı sabah programları, başta hanımlar olmak üzere izleyicinin hem magazinsel merakına, hem de damak zevkine hitap eden işler… Farklı isimlerin bu türde ürettiği yapımlar da hafızalarda. Şimdi bunlara CNN Türk ekranından bir yenisi daha ekleniyor. Gazeteci, yazar ve televizyoncu Aynur Tartan’ın ‘Tatlı Sohbetler’i başlıyor.

Aynur Tartan; medya, sanat ve iş dünyasından ünlü isimleri mutfağında ağırlayacağı yeni programında, her hafta kolay, pratik, lezzetli küçük ikramlıkları konukları ile birlikte sevgi ve sohbetle hazırlayacak. Şık, neşeli ve yaratıcı mutfak önlükleri ile izleyicinin karşısına çıkacak olan Tartan, farklı ve hoş sunumlarının yanı sıra konuklarını tatlı bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.

Bu iddialı sunumdan da anlaşılacağı üzere Aynur Tartan’ın, yeni programı ‘Tatlı Sohbetler’le Pazar sabahlarını tatlandırmak için yola çıkarken hedefi, hem kalpleri hem de damakları şenlendirmek… İlk konuk olan başarılı müzisyen Mustafa Ceceli de bu açıdan olumlu bir seçim. İkili mutfakta; hayata, aşka, yemeğe ve müziğe dair keyifli bir sohbet gerçekleştirirken birbirinden lezzetli ikramlar hazırlamayı da ihmal etmeyecekler. 

Kısacası;Aynur Tartan’ın ‘Tatlı Sohbetleri’nde değişik tatlar bizi bekliyor. Bu mutfakta aşk da, hayat da, mutluluk da pişecek. Kimi zaman tezgâha gözyaşı düşecek, kimi zaman ise kahkahalar kabartma tozu yerine geçecek...

Mustafa Ceceli’nin konuk olduğu ilk bölümüyle 15 Mayıs 2016, Pazar sabahı 11.10’dan itibaren CNN TÜRK ekranında!

 

‘YİYECEK FABRİKASI’NDA TURA HAZIR MISINIZ?

Modern toplumun severek ve bolca tükettiği yiyecek türlerinin başında abur cuburlar, hazır yiyecekler gelmekte. Bu da dev bir üretim sektörü demek oluyor haliyle. Bu alanda öne çıkan ülke de Amerika… Çünkü Amerikan halkının böylesi yiyeceklere düşkünlüğü ciddi anlamda büyük. Bundan dolayıdır ki her tanınmış markalı cips paketinin, içeceğin ya da şekerlemelerin ardında ürünleri tüketici kitlelere getiren mega bir sanayi üretimi bandı bulunmakta. Discovery Science ekranlarının yenilerinden olan ‘Yiyecek Fabrikası’ da bizi bu üretim bandında tura çıkartacak olan bir yapım.

İzleyicisini, ABD ile Amerika’nın en sevdiği yiyeceklerden bazılarının üretildiği tuhaf ve harika süreçlerin perde arkasına götürüp buralardaki büyüleyici dünyanın kapılarını açacak olan program ağız sulandıran bir içeriğe sahip… Her bölümde ülkedeki tüm zamanların en sevilen yiyeceklerinden üç porsiyon sunacak olan ‘Yiyecek Fabrikası’ını izlerken, kızarmış patateslerden içeceklere uzanan yol haritasında, usta mutfaklardan seri üretim tesislerine kadar, akıllara durgunluk veren ölçekte bir tura hazır olun. Zira dağlar kadar hammaddenin milyonların sevdiği mamullere dönüştürülmesini sunacak olan bu yolculukta aynı zamanda tüm bunları mümkün kılan harika makineler ve işine bağlı insanlarla da tanışacağız.

Sonuçta; Hazır gıda düşkünlüğü olsun veya olmasın, ‘Yiyecek Fabrikası’ bu üretim bandındaki süreci görmek adına ilgiyi hak eden bir yapım diyorum. Merak edenler 16 Mayıs Pazartesi günü saat 17.30’dan itibaren Discovery Science ekranlarında başlayacak olan ‘Yiyecek Fabrikası’ turuna katılabilir.

 

VE İŞİN SIRRI DERYA’DA…

 Mutfaktaki maharette, evle ilgili pratik düzenlemelerde işin sırrı nerede diye düşünenler, meraklarını giderip bilgilerini artırmak için az biraz daha sabretsin. Çünkü yakında FOX ekranının gündüz kuşağında başlayacak olan ‘‘İşin Sırrı Derya’da’’ isimli program cümle püf noktasını televizyonun beyaz camından evinizin ortamına taşıyacak.

Yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği program sayesinde, gönüllerde taht kuran ekranın sevilen yüzü Derya Baykal’ın pratik bilgilerinden yeniden faydalanma olanağına kavuşacak olan gündüz kuşağı izleyicisini yepyeni bir vizyon bekliyor.

Ekranların en dinamik, sempatik ve kadın seyirciyle en sıcak etkileşimi kurmayı beceren sunucusu diyebileceğimiz Derya Baykal, yeniliklerle dolu programında özenle seçilmiş konuları, birbirinden ilgi çekici konuklarla birlikte ele alacak.

Gündüz kuşağına farklı bir soluk getirip izleyiciyi FOX ekranına bağlayacak olan ‘‘İşin Sırrı Derya’da’’, Derya Baykal’ın eğlenceli sunumu ve bilgileri sayesinde, bir yandan ev hanımlarının keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak bir yandan da yapımı kolay hobi projelerine ve çok daha fazlasına ulaşmalarına yardımcı olacak. Öyle ki bu programda; sağlıktan, ev işine, modadan, el işine, ev ekonomisinden, yemek yapımına, pratik önerilerden, püf noktalarına kadar yok yok.

Bu tarz programlara ve bilgilere meraklı olanlar için, sevilen ekran yüzü Derya Baykal’ı geri döndüren ve çok yakında FOX’ta başlayacak olan “İşin Sırrı Derya’da” isabetli bir seçim olur. Bizden söylemesi.

Neticede; Yazın yaklaşmasıyla birlikte ekranlardaki hareketlilik de yeni diziler ve programlarla coşmaya başladı. Biz de yeri geldikçe bunların arasından dikkat çekici bulduklarımızı köşemize taşıyacağız. Her zaman olduğu gibi, önermeler bizden takdir sizden. Sadece ekrandaki değil hayattaki farklı tatlarınızın da bol olması dileğiyle…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..