Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Televizyon haberleri ve şehit haberleri denklemi

TV Haberleri, BDP ve Şehitler

Ülkemizde yüksek izlenme oranına sahip televizyonlardaki ana haber ve günün diğer saatlerinde haberleri izlediğimizde genelde göze çarpan bir durum var. ülkede şehit haberleri ve şehit cenazeleri ile ilgili haberler sürekli olarak gösterilirken hemen arkasından BDP ile ilgili haberlerin verilmesi çok ilginç. BDP mecliste sadece grup olarak gözüken bir parti olmasına rağmen bu parti ile ilgili nedense her gün mutlaka bir haber yapılıyor ve alttan alta insanlar arasında Kürt-Türk ayrımı yapmaya olanak sağlayacak bir propaganda sürdürülüyor. Aslında bu meclis grubu hakkındaki haberler televizyonlarda yayınlanmasa insanlar oldukça sakin olacak ve yaratılmaya çalışılan kaos ortamının temposu düşecek ama bu haberlerle beslenen bir medya (bu tip haberler yaptığı sürece bir yerlerden para alan, destek alan bir medya) olduğu sürece her gün şehit haberlerini almaya devam edeceğiz.

Haberlere bakıldığında genelde ilk haber olarak başbakan ve hükümetin genelde orduya ve ülkeye yönelik olumsuz söylemlerini içeren ve orduyu ve ülkesini milletine şikayet eden söylemleri yer alıyor. İkinci haber olarak genelde verilen haberler ise hükümet üyelerinin özellikle de ülkeyi Avrupa Birliğine ve ABD’ye şikayet eden söylemleri, İran üzerinden yaptıkları sözde olumlu propagandaları ve İsrail üzerinden yaptıkları sözde olumsuz propagandaları ile ilgili söylem haberler yer alıyor. Meclis başkanı, başbakan yardımcısı ve baş müzakereci gibi belli bakanlar sürekli olarak gündem saptırmaya konuyu hükümetin üzerinden çekerek başka kesimlere (orduya, eski komutanlara, millete, muhalefete) yüklemeye yönelik açıklamalarda bulunuyorlar.

Üçüncü haber olarak iki ana muhalefet partisi ile ilgili haber verilmesi gerekirken (normalde ana muhalefetle ilgili haber verilmesi aslında zorunlu değil) hemen BDP ile ilgili haberlere geçiliyor ve bu partinin hergün popüler olması istenen ya da medyada tanınması farklı milletvekillerinin günün önemli olaylarıyla ilgili halkı ve insanları etnik ayrıma ve kardeş kavgası yaratmaya yönelik açıklamalarına yer veriliyor. BDP ile ilgili haberler her gün ve her ana haberde mutlaka verilerek bizim gibi çok televizyon izleyen ve televizyona göre bir yaşamı tercih eden bir milletin insanları arasına nifak sokmak ve insanların beyinlerine Kürt ve Türk ayrımı kavramını yerleştirmek için çalışmalar yapılıyor. Hükümet iktidara ilk geldiğinde nasıl laik-antilaik çatışması yaratarak insanları ikiye bölmüş ve oylarını yükselterek seçimi kazanmışsa şimdi de Türk-Kürk propagandası yaparak millet arasına kin ve nefret tohumları ekmek yolunu seçiyor ve bunu da gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymayarak her türlü açılımı ! yapıyor.

Sözde görevi Avrupa Birliğine uyum çalışmaları olan bazı ağzı iyi laf yapan bakanlar terör olaylarının en yoğun yaşandığı bir zamanda olayları yakından görsünler de Avrupa’da terör örgütünün faaliyetlerine daha kolay izin versinler, uyuşturucu pazarlarında örgütü rahatsız etmesinler diyerek onları Hakkari’ye çağırıyor ve askerler şehit olurken o bölge halkıyla Avrupa temsilcileri (Neyi ve nasıl temsil ettiklerini hükümet sorma gereği görmüyor mu ? Yoksa soramıyor mu ?) satranç maçı yapamadı Avrupalılar diye üzülüyor. Bazı bakanlar ise açılışlara, kebap partilerine gidiyor ve gövde gösterisi yapıyor. Bazıları ise yapılabilecek en kötü şeyi yapıp sanki kendileri ülkeyi bu duruma getirmemişlermiş gibi orduyu şehitlerin ölümünden sorumlu tutuyor ve hedef tahtası olarak gösteriyor.

Bu ülkede temiz kalpli, iyi niyetli karnını doyurmaktan, iş bulmaktan başka bir derdi olamayan geçim derdinde olan bütün insanlarımız ülkemizde yaratılmaya çalışılan suni gündemi yakından ve sağduyulu bir şekilde izliyor ve ülkede kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Belki bir gün ülkesi adına kötü bir şey yapanlara tepki göstermeyi ve karşı çıkmayı öğrenir. En önemlisi de yapılanları medyaya rağmen çabuk unutmaz.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..