Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Televizyon izlerken ne yapmamalıyız?

Televizyon izlerken ne yapmamalıyız?
 

Türk halkının en büyük hobilerinden birisi Televizyon izlemek. Çünkü televizyon izlemek en ucuz eğlence aracı. Ancak bu araç insanlara bilinçsiz kullanılırsa zarar verebiliyor. Nasıl mı? İşte böyle ; Televizyonun seyrederken bir şeyler atıştırarak. Bakın sizler için harika bir araştırma. Bu araştırmayı elbette ben yapmadım. Çok ilgimi çekti sizlerle paylaşmak istedim.


O halde dinleyin... Dünyanın alanındaki en önemli bilim adamları bir araya gelmiş. 500 tane gönüllü üzerinde, 40 ayrı deney gerçekleştirilmiş. Yani öyle havadan sudan bir araştırma değil bu. İşin arkasındaki kurum BBC. Yayınlayan kanalsa NTV. Ekran karşısında yemek yemenin en büyük sakıncası, dikkatin dağılması. Yani bir şey izlerken, doyduğunuzu daha geç fark ediyorsunuz. Yemeği yiyorsunuz, mideniz genişliyor ve beyninize “doydun” sinyali gönderiyor. Oysa sizin gözünüz ekranda ve elbette dikkatiniz de televizyonda.

Diziler de örnek olmalı!

Oturup masada, sadece önünüze bakarken yediğinizin, yüzde otuz fazlasını yiyorsunuz ekran karşısında. Çocuklar için durum daha da vahim. Aman siz, siz olun, hem kendinizi hem de minikleri yemek masasında, televizyondan uzakta bir yerde besleyin. İnsanın gözü ekranda olunca, ne yediğini unutuyor. Ekran karşısında yemek yenilmemesi konusunda çocukların bayıldığı diziler de örnek olmalı. Çünkü dizilerdeki çocuk yıldızlar, çocukların hayran olduğu oyuncular ne kadar çok sebze yerse, çocukların da sebzeyi sevme, severek yeme oranı aynı şekilde artıyor. Bu yazıyı, umarım çocuk dizilerini yazanlar ve yapımcılar da okur.

Burada herkese görev düşüyor. Senaristlere, onları yayınlayan kanallara, tabi en başta ailelere. Bu kurala aile fertlerinin hepsi uyarsa, sorun kalmaz. %30 fazla yemek çok büyük bir rakam. Demek ki biraz dikkat edilirse, kilo sorununa bir nebze çözüm bulunabiliyor.

O zaman herkes bu kurala uymalı ve ölümüne diyet yapmadan da kilo verilebileceğini anlamalıyız. Herkese yemeksiz iyi Tv.izlemeler.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..