Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Televizyon kanalları tüm partilere eşit davranmalı!

Televizyon kanalları tüm partilere eşit davranmalı!
 

Bugün ( 12.03.2010 Cumartesi) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanları toplantısında yaptığı konuşma önemli mesajları ve projeleri içeriyordu. 

Merak ettim, 50 kanalı taradım. Konuşmanın tamamını canlı olarak bir tek Başkent Televizyonu ( Kanal B ) verdi. TRT 2 ve Skytürk ise kısa bir bölümünü yayınladı. Diğer kanallarda ise hiç yer almadı... 

Şimdi medya mensuplarımıza sormak gerekmez mi? 

Acaba Başbakan ya da iktidarın diğer mensupları herhangi bir yerde konuşma yapsaydı, kaç kanal anında canlı olarak üstelik de yayınlarını keserek ve de canlı olarak yayınlardı? 

Bir ülke düşünün ki; tüm halkı kucakladığını(!) söyleyen bir iktidarın Sağlık Bakanı, doktorların bayramını kutlamak için tüm gazetelere ilan veriyor. İlan şöyle; 

"Sevgi yakınında olmak, hayata birlikte tutunmaktır. Sevgi en iyi ilaçtır..." 

Ancak, bakan bir gazeteyi (Sözcü Gazetesi) ayırıyor, onlara ilan vermiyor. Nedeni bu gazeteye ve bu gazeteyi okuyanlara olan sevgisizliği olabilir mi? 

Kısaca tarafsız olamıyor, âdil davranamıyor. İktidar tarafsız olamayınca bir kısım medya da büyük ölçü de tarafsızlığını yitiriyor... 

İçinde bulunduğumuz siyasi ortamda bu durumu normal karşılamak gerek ancak yine de böyle olmamalı diyoruz. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz diyoruz. 

Medyamızdan CHP’ ye ve dolayısıyla da bu partiye gönül veren halkın, haber alma hakkına uygulanan bu haksızlığa son vermesini bekliyoruz. Mecliste grubu olsun olmasın, seçimlere girmeye hak kazanmış tüm siyasi partilerin de haberlerini yayınlamasını talep ediyoruz. 

Medyayı âdil ve tarafsız olmaya davet ediyoruz… 

Tülay Hergünlü 

Haber alma hakkına sahip bir 

T.C.Vatandaşı 

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..