Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Televizyon programlarına isyanım!

Televizyon programlarına isyanım!
 

Türklüğü aşağılayan programlara son!


ÖZEL TELEVİZYONLARIN GÖREVİ, TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILAMAK MI?

Özel televizyon kanalları çıktığında sevinmiştik. "Artık TRT'nin esiri olmayacağız!" çığlıkları attık.
Çok da güzel oldu. Bilmediğimiz birçok Türkiye gerçeklerini özel televizyon programlarından öğrendik.

İnsanlarımızın birçoğunun maddi sıkıntıları olduğundan, boş zamanlarını televizyon başında oturarak değerlendiriyorlar. Herhangi bir spor kulübüne, derneğe üye olanımız, boş zamanlarını hobileriyle değerlendirenimiz az. Sadece Çalışkan Adem BOWLING Kulübüne üye. O da kargo şirketi sahibi bir vatandaşımız. Çoğumuzun eğlencesi, varsa yoksa televizyon.

Yıllar önce, bir misafir geldiğinde televizyonu açık tutmak misafire saygısızlık sayılıyordu. Ama şimdi misafir, "şu televizyonu açsana ya!" diye istekte bulunuyor. Hatta kumandayı eline alıp istediği programları ev sahibine de seyrettiren misafirler türedi.

Buraya kadar yazdıklarım televizyon programlarına gösterdiğimiz ilgiyi anlatıyor.

Acaba tv yapımcıları da izleyicilerine aynı ilgiyi gösteriyorlar mı?

Bence HAYIIIIIIIR. Hem de büyük harflerle HAYIIIIIR!

Şu anda saat 11:10. Lütfen bir dolaşın gündüz programlarını! Lerzan Bacım birkaç gün aradan sonra yine huzurlarınızda.

Önce kezzap içtiği için yemek boruları tahrip olan bir küçük çocuğu çıkardı, anası bacısıyla ağlattı sızlattı. İsmini vermeyen birisi telefonla yardım talebinde bulundu. Tedavi masraflarını yüklendi. Ne derece doğru bilemem.

Şimdi de tombulca bir kadın bağırıyor, ağlıyor. "Ben 14 yaşında evlendim, çok çocuk yaptım. Kocam çocularımı dilendiriyor, bizi dövüyor. Aman siz erken evlenmeyin, çok çocuk yapmayın!" diye vatandaşlarına Lerzan Bacı'nın isteği üzerine ağlayarak sesleniyor.

İnsanın "Olur bacım, erken evlenmeyiz, çok çocuk da yapmayız. Emrin olur. Türban da takalım mı? Erzak yardımı, jeep mip hediye vercen mi?" diyesi geliyor ama diyemiyoruz. Tayyip bey alınır ve bize hakaret eder sonra. Hatta "Bu ülkeyi beğenmiyorsan beğendiğin ülkeye git!" der de, bu saatten sonra bizi kabul edecek, vize istemeyen ülke ararız. Papua Yeni Gine'ye filan gideriz.

Geçin Seda Sayan'a!
O da önce kendini göklere çıkaran bir giriş VTR'sinden sonra geliyor sahneye. "R"lerin üzerine basa basa, o herkesin beğendiği benimse nefret ettiğim tarzında bir şarkı söylüyor. Tabii bu arada sahnede dönerek, sırt dekoltesini filan göstermeyi, bel kıvırıp göbek atmayı ihmal etmiyor.

Türkiye'nin en yakışıklı adamı olduğunu söylediğiği ANGARALI TURGUT'u çağırıyor sahneye. 62 yaşındayım, şu halimle bu ANGARALI TURGUT'u sollamazsam, gaz pedalım kırılsın! Ya bu kadın hayatında yakışıklı erkek görmemiş, ya da samimiyetin "S"sini Samiye'nin "S"si ile karıştırıyor.

Seda Hanım'dan da bıktığımızı, artık onu ve aşk maceralarını televizyonlarda seyretmek istemediğimizi kime anlatacağız? Milliyet Blog'un bağlı olduğu holdingin tapulu elemanı kendileri. Onu havalara çıkaranlar bunlar. Belki bu yazım yayına da girmez.

Geçelim Petek Dinçöz'ün programına. O da şu anda Çingenelere ağırlık vermiş. Güllü müllü var programında. Çingenelerin ne kadar namuslarına sadık ve güzel insanlar olduklarını anlatıyor. CİNGEN SABİŞ ABLAMIZ darılmasın ama ben Çingenelerin arasında oturuyorum ve en az Petek Dinçöz kadar tanıyorum bu vatandaşlarımızı. Ne kültürleri, ne eğlenceleri, ne dostlukları, ne de namus anlayışları benim methedebileceğim düzeyde değil.

Türkiye'yi Romanlaştıracağımıza, Doğululaştıracağımıza, o insanlarımıza daha iyi yaşam şartları temin etmekle ilgili reformlar yapmalı hükümet. Onları Batılılaştırmalı, çağdaş yaşama kavuşturmalı. Onlara ucuz, zehir saçan kömür, erzak yardımı yaparak, çeşitli vaatlerde bulunarak oylarını kapmak yeterli değil.

Öğleden sonra "İTİRAZIM VAR" ve "SU GİBİ" programları da başlayacak. Daha sonra "İnci ERTUĞRUL Sizin Sesiniz" ve "Serap EZGÜ" akşamüstü de "Şebnem KISAPARMAK" vs, böyle gidiyor.

Sizlerden rica ediyorum, bu programların hangisi seviyeli ve Türk toplumuna faydalı? Bu programlara katılan stüdyo seyircileri genellikle Türk insanının en aşağı tabakalarından seçilmiş. Ya kasıtlı, ya da diğerleri böyle programlara değer vermedikleri için katılmıyorlar.

Şimdi Medya patronlarına ve yapımcılara şunu sormak istiyorum:

* SİZLER TÜRK TOPLUMUNU AŞAĞILADIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ? Farkında iseniz, niye aşağılıyorsunuz bu programlarla? Elinize ne geçiyor? Türk insanını yozlaştırmak için, bir yerlerden maddi ve manevi destek mi alıyorsunuz?

* Farkında değilseniz, ARTIK FARK EDİN! Zamanı geldi de geçiyor. Bizleri üzüyorsunuz. Reyting meyting hikayeleri anlatmayın! Şu gündüz programlarının seviyesizliğini düzeltin, bizi bıktıran, programları babalarından kendilerine miras kalmış gibi gören ve kullanan, sahte iyilik meleklerinden, sultanlardan, padişahlardan kurtarın bizleri!

Mustafa Mumcu, 15. 02. 2008 Saat 12:00
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..