Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Televizyon ve diziler

Televizyon ve diziler
 

.


Özellikle genç kesim tarafından izlenen bir dizinin dün akşamki bölümü sanırım herkese bir şok yaşatmıştır. Böyle bir gençlik dizisinde bu kadar laçkalaşmak, dizinin en masum karakterlerini bile böylesine iğrenç ilişkiler ağına sokmak hangi amaca hizmet eder aklım almıyor. Bu ne biçim arkadaşlık, bu ne biçim sevgili olmak? Kimin eli kimin cebinde durumu oldu resmen. Önce onunla, olmadı diğeriyle, ondan beklentilerini karşılayamadıysan hadi geri dön öbürüne.

Arkadaşlık da sevgili olmak da anlamını yitirmeye başladı bu dizide. Dizinin gelecek bölümlerin dizi karakterleri arasında farklı kombinasyonlar deneneceği dün akşamki bölümüyle belli oldu.

Televizyon önemli bir araç. Bunu nasıl kullanacağınız, bunun kimleri nasıl etkileyeceği çok çok önemli. Beğenmiyorsan izleme sloganıyla yaklaşmaksa işi iyice tehlikeli boyutlara vardırıyor bence. Kimileri diyebilir elbet hayatta olmuyor mu böyle şeyler diye ancak bunu ortalama günde 4 saatini televizyon karşısında geçiren bir topluma çok normalmiş gibi sunarsanız işin sosyolojik boyutları ummadığınız yönde gelişir. İnsanların her gün karşılarında göre göre normal karşılamaya başladığı vahşetler, özendirilen iğrenç yaşamlar toplumu duyarsızlaştırır. Televizyonun toplum yaşamında, genç neslin eğitiminde bu kadar önemli bir rolü varken, herkes için önemli olan arkadaşlık, sevgi gibi kavramlar bu kadar ucuza harcanmamalı diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 20
: 1266
Kayıt tarihi
: 08.01.08
 
 

İzmir'de yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Düşüncelerimi yazmanın ve bunları paylaşmanın keyif..