Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Televizyonculuk Aleminde Yükselen Yıldız

Televizyonculuk Aleminde Yükselen Yıldız
 

Televizyon yayıncılığının unutulmazları vardır. Efsaneleşmişlerdir adeta… Dünya görüşleri itibariyle farklı kulvarlarda yer alanlar dahil, herkesin beğendiği, takdir ettiği, saygı duyduğu isimler. Halit Kıvanç’lar, Uğur Dündar’lar, Mehmet Ali Birand’lar… ve başkaları.

Televizyonculuğumuz, yayın tarihinin en sefil dönemini yaşıyor. Toplumsal değerleri aşındıran düzeysiz ve uyduruk diziler, çöpçatanlıklar, hafiyelikler, magazin dedikoduculukları, orta oyunu ciddiyetsizliğinde söyleşiler… neler neler.

İnsanlarımız birazcık da olsa hoşça vakit geçirebilme arzusuyla, karşı karşıya olduğumuz seçeneksizlikler ortamında bunlardan birilerine mahkum kalabiliyor.

Çaresizlik işte.

Ve bu çürümüşlük ortamında, duruşuyla, tutumuyla, vizyonuyla, cesaretiyle, sevecenliğiyle, duyarlılığıyla, dikkatiyle, tarafsızlığıyla habercilik, yayıncılık yapmaya çalışan biri olduğunda, dikkatlerden kaçması olanaksız…

İşte son aylarda böyle bir isim istikrarlı bir şekilde yükseliyor.

Aylardır, pek çok kez manşet, sürmanşet… olan haberlere imza atan bir televizyon yıldızından söz ediyoruz.

Gündemin önde gelen isimlerini programında ağırlayıp artık örneği görülmeyen titizlikte hazırlanmış sorularıyla öyle bir konuşturuyor, eğilmeden, bükülmeden, kabalaşmadan, cıvımadan, insanların aklına gelen gelmeyen soruları öylesine ustaca yönelterek öyle cevaplar alıyor ki, programlarının ulusal medya ölçeğinde haberlere, manşetlere çıkmadığı günümüz yok gibi.

Ciddi, sevimli, güleç, espritüel, sert… bir mizaç.

Her geçen gün, bir önceki güne kıyasla adından daha fazla söz ettiriyor.

Kuşkusuz hemen herkesin dikkatini çekiyor, ancak potansiyeli, vaat ettiği gelecek, henüz yeterince keşfolunamamış.

Not etmek istiyoruz. Türk televizyonculuğunda yeni doğmuş bir yıldızın yükselişine hep birlikte tanıklık etmeye hazır olun.

Adını Uğur Dündar’ların, Halit Kıvanç’ların, Mehmet Ali Birand’ların tanınırlıklarıyla yarıştırabilecek düzeyde bir haberci, bir televizyoncu…

Çağlar Cilara…

Bence bulun, izleyin. Bağımlısı olacaksınız. İzledikçe, televizyonculuğumuzun içler acısı hali karşısında yeniden umutlanmaya başladığınızı hissedeceksiniz.

 

Kenan IŞIK

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..