Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '14

     
    Kategori
    TV Programları
     

    Televizyonun geldiği nokta

    Televizyonun geldiği nokta
     

    halk tv


    Televizyon denildiğinde aklımıza sadece ekranda gördüklerimiz geliyor. Fakat bu cihazın çok büyük bir geçmişi bulunuyor.

    1923 senesinde icat edilen ve gerekli düzenlemeleri ile 1930 senesinde satışa sunulan cihaz, pek çok açıdan insanlara istedikleri keyfi sunabildi. İlk çıkan televizyonlar pek tabi ki renksizdi. Siyah beyaz renklerde onlarca program izlendi. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte televizyonlarda gelişti. 1940 senesinde renkli televizyonları üretebilmek için büyük çabalar harcandı ve sonunda 1950 senesine geldiğimizde çıkan sorunlar giderildi ve Amerika’da ilk renkli televizyon üretildi. 1960 senesine geldiğimizde de artık renkli televizyon herkes tarafından kullanılmaya başlandı. Böylelikle televizyon tarihindeki en büyük gelişmeleri kaydetmiş oldu. Fakat televizyonların gelişmesi hiçbir zaman tam anlamıyla durmadı. Çünkü teknoloji farklı yönlere kaymaya başladı ve bu sayede televizyonlarda farklı bir yönelim içerisine girdi. Eskiden çok kalın ve tüplü televizyonların yerini LED teknolojisi aldı. Çok daha küçük alan içerisine çok daha iyi teknolojiler sığdırıldı. Hatta olay sadece televizyondan çıkarak bilgisayara kadar sıçradı. Eskiden televizyon kartı sayesinde televizyon izleyebilen insanlar günümüzde internet üzerinden bile televizyon izleyebiliyor. Ayrıca izledikleri kanallarda da hiçbir sorun ortaya çıkmıyor ve gayet yüksek çözünürlükte izleniyor. Dolayısı ile artık insanlar evlerine televizyon alma gereği bile duymuyor. Her kanalın internette yer alması insanlara daha cazip geliyor. Fakat pek tabi ki televizyon izlenecek sitede büyük önem taşıyor.

    Bu konuda ön plana çıkan canlı televizyon izleme sitelerinden birisi olan bedavacanlitvizle.org özellikle farklı kanal seçenekleri ile ön plana çıkıyor. Hatta sitede yer alan halk tv en çok izlenen kanallardan birisi olarak göze çarpıyor. halk tv izleyen insanların büyük bir kısmı kanalı iyi bir haber kanalı olduğu için takip ediyor. 2005 senesinde Deniz Baykal tarafından kurulan kanal, 3 Şubat 2011 senesinde yayın hayatına son verdi. Fakat sonradan CHP yönetiminin belirlediği yeni bir ekiple 31 Temmuz 2012’de tekrar yayın hayatına geçiş yaptı. Kanalda en çok seyredilen programlar arasında Basın Koridoru, Halk Arenası, Duayenler Konuşuyor, Akıl Defteri, Bakan Bakana, Cumartesinden Pazara ve Ruhat Mengi ile Her Açıdan programları yer alıyor. Programların büyük bir kısmını Uğur Dündar, Ruhat Mengi, Cüneyt Akman ve Hüsamettin Cindoruk gibi önemli kişiler sunuyor.

     

    Siteye giriş yaptığınızda Halk TV’ye ulaşmak için arama bölümüne kanalın ismini yazmanız yeterli olacaktır. Ayrıca kategori bölümünden Haber olarak seçtiğinizde de kanal gözükecektir. Bu sayede çok daha rahat bir şekilde kanala ulaşabileceksiniz. Site bu konuda oldukça iyi özelliklere sahiptir. Gerek kanal arama gerekse de farklı konularda farklı kanalları izleme açısından pek çok seçeneğe sahiptir. Ayrıca sitede kanallar hakkında detaylı açıklamaları da bulabilirsiniz. Böylece hangi kanalı izlemek istediğinize daha rahat karar verebilirsiniz. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 156
    Kayıt tarihi
    : 20.04.14
     
     

    1975 yılında Ankaranın Beypazarı  ilçesinde nisan ayında dünyaya geldim. Eğitim hayatına Namık Ke..