Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Tematestus- ruj

Tematestus- ruj
 

İşim gücüm yoktu, öle dolanıp duruyordum internetin başında. Nerden gözüme çarptı hiç hatırlamıyorum. Haberde; “ Artık devir değişti. Bakımlı ve şehirli erkekler tıpkı kadınlar gibi dudaklarını olduğundan daha olgun ve dolgun gösterebilmek için renksiz MY C. Lips rujlarını sürüyor. diyordu. Gözüm karardı, başım fıldır fıldır dönmeye başladı. Sandalyedeme yığılıp kalmışım. Hanım uzun süre hareketsiz kalışımdan huylanmış, “Aha adam kalp krizi geçiriyor” diye koştu geldi. “Noldu , noldu? ” diye omuzlarımdan sarsıyor. Güç bi hal gözlerimle camı işaret ediyorum… Hay keşke ölseydim de o anı yaşamasaydım. Hanım bağıra bağıra haberi okuyup, kahkahalarla gülerken, ben nerdeyse sandalyemden düşecektim. “Olur öle şeyler” deyip bi koşu balkona gitti aşağıdaki komşu kızına, bütün sokağın duyacağı tonda haberi anlatıyor.Gülüyorlardı… Evet, katıla katıla gülüyorlardı. Erkeklik ve ruj! Erkekliği de öldürdüler yav!

“tematestus’un” teması mecburen RUJ.

Soru 1- Ünlü bir modacı “Cümlede nokta ne ise, yüzde de ruj odur “ demiş.Kimdir bu saçma sözün sahibi sizce?                                                                                                                                                                     A- Diane Von Furstenberg   B- Leydi Diana   C- Leydi Margaret Teacher    D- Leydi Banu Alkan


Soru 2 – Kırmızı ruj sürmek beraberinde bir sorumluluğu getirir. Dudaklarını kırmızıya boyayan kadınlar ilgi odağı olmaya hazırdır. Herkes taşıyamaz. Taşıyan efsane kadınlardan birini sorsak, sizce hangisi iyi taşıyordu?                                                                                                                                                     A – Hande Ataizi  B- Marilyn Monroe   C- Türkan Şoray     D- Bakkalın Kızı Şaziye


Soru 3- Bi baktım ki, eski çağlarda kadınlar bu işe bir meyveyi de bulaştırmışlar. Yani neye hizmet ediyorlar aklım almıyor ama ben yine sorumu sorayım, bu meyve hangisi olabilir?                                    A- Karpuz  B- Domates  C-Vişne  D- Kırmızı elma


Soru 4- Bu arkeologlarında hiç işleri güçleri yok be kardeşim.Valla alınırlarsa alınsınlar. Tutmuş ruju’da araştırmışlar. İy de nerede rastlamışlar biliyormusunuz?
A- Kayseri’de B- Sinop’ta C-Alanya’da D-Mısır’da


Soru 5- Ruju belki de kadınlar erkekleri korkutmak için sürdüler. Kim biliyor? Bence kesin böyle olması lazım. Çünkü, asitli bir bitkinin sularını da dudaklarını boyamak için kullanmışlar. Bundan daha iyi kanıt bulanın  …… öpecem. Ama önce bu bitkiyi soralım.Hangisi?
A- Isırgan      B- Süsen       C- Lale          D- Armut


Soru 6- Tabi canııııım tarih öle boş iş değil. Bir ülke soylu kadınlarını yoğun makyajla kalabalık içine çıkmalarına izin vermiyordu. Yaptıkları makyaj yüzlerine beyaz, dudaklarına siyah boya sürmekten ibaretti. Bu ülke hangisi idi?                                                                                                                                               A- Libya   B- Ürdün   C- Japonya       D- Mısır


Soru 7 - İlla güzelleşecekler ya, her coğrafyada farklı makyaj malzemesi kullanılmış. Okyanusya’da kullanılan bir deniz ürünü de ruja kurban olmuş. Günümüzde halen kullanılan yüksek kalitede, oldukça pahalı, kalıcı , zararsız ve nemli bu deniz ürünü hangisidir?
A- Kartçalar  B- Yumuşakçalar   C- Sertçeler       D- Dörtçüler


Soru 8- Belki inanmayacaksınız, onyedinci yüzyılda şimdilerin gelişmişlerinden bir ülkede makyajsız güzellik boşanma sebebi imiş. Parlementosundan erkekleri koruyan yasa bile çıkarmış. Hangisi?
A- İngiltere   B- Kuzey Kore      C- Letonya      D-Singapur


Soru 9- Yanlış anlaşılmasın ve sözümüz.kadınların güzelleşmesine, bu güzelliğe katkıda bulunanlara elbette değil. Ama, “Dünyada makyaj malzemesi için yapılan harcama 18 milyar dolar iken, dünyadaki tüm kadınların üreme sağlığı için gerekli paranın 12 milyar dolar” olduğunu hatırlatarak sorumuzu soralım ve tematestusu’muzu kapatalım.
Ruj bildiğimiz biçime ilk kez 1915 yılında geldi. Birkaç yıl sonra da günlük alışkanlık. Adı makyaj yapanlarca çok iyi bilindiğini düşündüğüm biri taaa, 1930 yılında, “ Ruj süren kızların, ruj sürmeyenlere oranla daha kolay iş bulduğunu “ söyledi.
Kimdi bu sektörü uçuran kadın?
A- Elmas Özdemir B- Güner Özdemir C-Elizabeth Arden D- Tülay Özdemir

Bu arada Allah rahmet eylesin, babaannem. hiç ruj sürmeden ölmüştür.

Yanıtlar: 1- A 2- B 3- C 4- D 5- B 6- C 7- B 8- A 9 - C

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..