Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tembeliz, tembel!

Tembeliz, tembel!
 

Biz Türkler tembeliz, keyfimize düşkünüz diye kendi kendime hep düşünürdüm ama ispatım yoktu. Ama artık bu istatistiklerle neredeyse kanıtlanmış...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2006 yılında Türkiye genelinde ilk kez uyguladığı "Zaman Kullanım Anketi" sonuçlarına göre, en fazla zamanı uykuya ayırıyoruzmuşuz. Uyuyu uyuya şiştik kaldık, halbuki atalarımız ne demiş erken kalkan erken yol alır. Ama deniyor ki neden kalkayım işim yok gücüm yok, arıyorum iş yok!

İşte tam bu noktada inanmıyorum bu söylenenlere, aslında iş var ama dişine göre yok! hem fazla çalışmayacak hem yorulmayacak hem de şöyle bol para kaanacak, bu şartlarda olmazsa olmaz!! deniyor da ondan...
Neyse devam edelim istatistiklere;

TÜİK, 2006 yılında her ay ortalama 390 hane halkı olmak üzere, toplam 5 bin 70 hane halkına "Zaman Kullanım Anketi" uyguladı.

Araştırma, hane halklarında bulunan 15 ve daha yukarı yaştaki 11 bin 815 fert ile yapıldı ve bu fertlerin her birinden, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı günde, 24 saat boyunca onar dakikalık aralıklarla yaptıkları faaliyetleri kaydetmeleri istendi.

Araştırma sonuçlarına göre; yılın tüm günleri hesaba katıldığında 15 ve daha yukarı yaştaki fertler günde ortalama 8 saat 32 dakikayı uykuya ayırırken, spor faaliyetlerine harcanan süre sadece 7 dakika olarak belirlendi.

Bir de kişilere tek tek sorduğumuzda, en az yarım saat spor yaparım derler... uzmanlar en azından yürüyüş yapmak gerektiğini devamlı söylerler ama pek dinlemiyoruz sanırım.

Hane halkı ve ev bakımına erkekler günde 51 dakika zaman ayırırken kadınlar 5 saat 17 dakika ayırıyormuş. Bunu biraz açalım; Beyler ev ile günde sadece 51 dk. ilgileniyormuş... ev değil mübarek sanki otel!

15 ve daha yukarı yaştaki fertlerin 24 saat boyunca yapmış oldukları faaliyetler incelendiğinde ise; çalışan erkeklerin günde ortalama 6 saat 8 dakikayı, kadınların ise ortalama 4 saat 19 dakikayı ekonomik bir işte çalışmaya ayırdığı görülmüş.

Televizyon seyretme, kitap, gazete vb. okuma gibi faaliyetlere çalışan kadınlar sadece 1 saat 34 dakika ayırırken, çalışmayan kadınlar 2 saat 18 dakika ayırmış.

Çalışmayan erkeklerin ayırdığı süre ise 3 saat 12 dakika olmuş!

Bu istatistiklerden de anlaşıldığı üzere özellikle beyler biraz tembel, siz ne dersiniz?

Ama bir konuda taktir etmek lazım; en azından gerçekleri saklamamış açık olmuşlar... eeeh bu da iyi bir şey:)

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..