Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '16

 
Kategori
Mizah
 

Temel fıkraları

Temel fıkraları
 

TEMEL FIKRALARI (GÖRSEL NETTEN)


Şu on gün içinde eşim dostum ve akrabalarımdan hep ölüm haberleri aldım kahroldum. Zaten Televizyonda terörler ilgili ölüm haberleri çok üzüyor hepimizi. Üstelik kardeşimin aniden baypas ameliyatı olması ve ameliyat sonrası bazı komplikasyonların oluşması mahvetti beni ve ailemi. O havadan sıyrılmak biraz da gülümsetecek fıkralar yazmak istedim. İşte size birkaç Temel Fıkrası umarım beğenirsiniz. Selam ve saygılar.

NAHİDE ÇELEBİ

DOĞANIN DENGESİ

Temel ormanda ağaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar. Temel üstü başı perişan halde köye dönerken dursun’ a rastlamış, Dursun ; “Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış; “ Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı tanimiyurum, ne de yengesuni.. 

SOL SİNYAL

Temel arabası ile Taksim Meydanında dönüp duruyordu. Aynı trafikçinin önünden beşinci defa geçerken, polis de merak etti ve Temel'i durdurup sordu: “Bir yeri mi arıyorsunuz? Niye meydanın etrafında dönüp duruyorsunuz?  Temel: “Sol sinyal takıldı da.. 


TEMEL VE KAYNANASI

Temel bir gün kahveye girmiş. Üstü başı yırtıkmış. Ne oldu diye sormuşlar. Temel: "Kaynanamı gömdük. “diye cevap vermiş. Kahvedekiler: "İyi de bu halin ne?" Temel: "Biraz direndi de."

MASKE

Dursun Temel'e sorar: "Doktorlar ameliyatta niçin maske takarlar?" Temel bilgiç bir edayla: "Niye olacak... Yanlış ameliyat ettikleri hasta tanımasın diye..." 
YAVAŞLA 


Temel otobanda köklemiş gazı, gidiyor. Bakmış bir tabela: "YAVAŞLA 80 km." Hızını o an 80'e indirmiş Temel. 
Az sonra bir tabela daha: "YAVAŞLA 60 km." Temel 60'a inmiş. Merakla giderken yeniden bir tabela: "YAVAŞLA 40." - "Yolda çalışma var galiba!" deyip 40'a düşürmüş hızını. Epeyce sonra yine bir tabela: "YAVAŞLA 15 km." Talimata uyarak 15 km.'ye düşmüş Temel. Yolun en sağından tıngır mıngır gidiyor. Ama meraktan da çatlayacak. Uflaya puflaya bir saat daha gittikten sonra yeni bir tabela görmüş: "YAVAŞLA'YA HOŞ GELDİNİZ, NÜFUS: 2500" 


EHLİYET

Temel araba sürerken kırmızı ışıkta geçmiş. Tabii bunu gören polis temeli durdurmuş. Polis:  "Ehliyet ve ruhsat beyefendi!" 
Temel:  "Verdunuzda mi isteysunuz.." 


TEMEL VE ELMA 

Din dersinde hoca Temele sordu: "söyle bakalım Temel... Âdem ile Havva ne zamana kadar cennette kaldılar?" 
Temel gayet sakin: "Sonbahara kadar..." Hoca şaşırır: "Ne alakası var Temel?" "Mantık bunu gerektirir hocam... Çünkü elmalar sonbaharda olgunlaşır..." 

OTELCİ TEMEL

Otelci Temel’in kapısını bir gece İspanyol Asilzadesi çalmış. “Boş bir odanız var mı? “ Kimsunuz? “ Jose de Santana de Monte de Cristo de Santa Cruzo.” “Haa pu kadar uşağu alacak yerum toktur.”

REFLEX  
Temel İstanbul’da gezerken tam önünde bir genç kız bisikletten düşer. Bacakları havaya kalkar, eteği açılır. Temel bu sahneyi büyük bir zevkle seyrederken genç kız hemen toparlanır, kalkar ve durumu idare etmek için sorar:  "Refleksimi gördünüz değil mi?"  "Uy İstanpulda öyle mi deysuğuz oğaa?" 

ŞAMPUAN

Temel duş alamaya girer şampuanı saçlarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keselemeye gelen annesi sorar: “Oğlum kafani islatmayacak misun? Temel cevap verir: “Yok anacuğum bu şampuan kuru saçlar içunmiş.














 

 

 



 










 

 

 






 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..