Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Temiz bir galibiyet . Galatasaray: 4 - M.Sivasspor: 1

Temiz bir galibiyet . Galatasaray: 4 -  M.Sivasspor: 1
 

r10.net


Türkiye Kupası Yarı Final’de  Orta Hakem İlker Meral  yönetiminde sahaya çıkan Galatasaray ve Sivasspor Türk Telekom Arena Stadı' nda (30.4.15) 20.30’da kozlarını paylaştı. Sonuç : Galatasaray : 4 –Medicana Sivasspor : 1
 
Galatasaray elbette hem Türkiye Zıraat Kupası’nda ve ligde Şampiyon olmak istiyordu. Hücum futbolunu benimseyen her iki takım başlangıçtan itibaren varını yoğunu ortaya koydu. Fakat sonuçta başarılı olan Galatasaray’dı. Rakibini net bir skorla yenmesini bildi.
 
 
Takımlar:
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Olcan Adın, Bruma (Dk. 80 Aydın Yılmaz), Selçuk İnan, Melo (Dk. 75 Emre Çolak), Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 84 Yekta Kurtuluş), Umut Bulut
 
Teknik Direktör : Hamza Hamzaoğlu
 
Medicana Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Cicinho, Da Costa, İbrahim Öztürk, Fatih Çıplak, Burhan Eşer (Dk. 77 Musa Sinan Yılmazer), Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Utaka, Chahechouhe, Batuhan Karadeniz (Dk. 67 Taouil)
 
Teknik Direktör : Sergen Yalçın.
 
Goller:
9. dk. Utaka'nın golüyle Sivasspor öne geçti, 
32.dk. Sabri, (Galatasaray)
35.dk. Melo , (Galatasaray)
64.dk. Sneijder  , (Galatasaray)
77.dk. Selçuk İnan'ın (penaltıdan) golleriyle Galatasaray farklı bir galibiyete ulaştı.
 
 
Değerlendirme:
 
Utaka Galatasaray ceza Sahası içindeydi karşıdan bir pas aldı ve bekletmeden şutunu çekti, karşısında olan Sabri kenara çekilmeseydi, belki bu gol olmazdı.
 
Fakat , 32. dakikada aynı Sabri bu kez Sivas ceza sahası içinde bitti ve gelen topa çok şık bir vole vurdu. GOL..
 
35.dakikada Melo sol taraftan atılan kornere güzel bir vuruş yaptı, karşıdaki Sivassporlu oyuncunun omzuna çarparak içeri girdi. 
 
64.dakikada bir ceza vuruşunu değerlendiren Sneijder, klasik vuruşlarından birini yaparak ustaca Galatasaray’ın 3.golünü attı.
 
77.dakikada  Sabri’nin Sivasspor ceza sahası içinde düşürülmesi üzerine, verilen penaltı vuruşunu Selçuk yaptı. Kalecinin sağ tarafına gönderdiği topu, kaleci önceden anlamasına ve kendini atmasına karşı kurtaramadı. Bu da Galatasaray’ın 4. golü oldu. Sonuç : Galatasaray kendi sahasında Sivassporu (4-1) yendi.
 
Maçta Galatasaray oyuncularından Selçuk ve Sabri en yararlı oyunculardı. Sneijder ustalığını gösterdi, takımı iyi yönetti. Melo ise artık Galatasaray’da işe yaramayacağını gösterdi. 
 
Umut Bulut ne yazık ki, fırsatçılık ve kıvraklık yönünden Burak Yılmaz’ın yerini dolduramadı. 
 
Sivassporlular, Galatasaray’a göre daha çok yerden, kısa paslı futbolu tercih etmelerine karşın, Batuhan’ın ilerde ağır kalması dolayısıyla istedikleri sonucu alamadılar.
 
Sarı Kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında misafir ettiği Medicana Sivasspor'u 4-1 yenerek, finale çıkma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Fakat bu maçta da Galatasaray’ın çok ağır kalması; gerekli çabukluğa erişememesi; koşmaması her halde Hamza Hamzoğlu’nun gözünden kaçmamıştır ve belli ki bu tempoyla güzel işler yapabilmek çok güçtür.
 
Sivasspor’un Teknik direktörlüğüne Sergen Yalçın’ın getirilmesiyle büyük bir ivme yakalayan bu takım ne yazık ki bu maçta başarılı değildi.(30.4.15) 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..