Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Temiz bir lig istiyoruz

Temiz bir lig istiyoruz
 

Bir futbol aşığı için en zor şey şike yazısı yazmak, aldatılmış kocanın başından geçenleri yazması gibi, sinir bozucu, aşağılayıcı ama rahatlatıcı.  

Şampiyon olan Fenerbahçe idi, kabak onun başına patladı, her halde Galatasaray ve Beşiktaş, geçen sezon şampiyonluğa oynayamadığına çok sevinmiştir. Çünkü şampiyonluğa oynasalar o çantaları veren ve soruşturma geçiren onlar olacaktı. Kimse masumu oynamasın, bu güne kadar ki tüm şampiyonluklar sabıkalıdır artık, demek ki bu işler böyle dönmüş bu zamana kadar. Bu kadar çok paranın, itibarın, şan ve şöhretin döndüğü yerde başka şey aramak, her şey güllük gülistanlık demek olsa olsa saftiliktir. 

Şimdi ortalık toz duman, oysa şampiyonluk kutlamaları ne kadar şenlikliydi, şampanyalar patlatın, sevinç naraları atın, içinizde nasıl izbe bir sıkıntıyla yaptığınızın ne önemi var bunu, tabi biraz insanlığınız, sportmenliğiniz varsa. 

Fenerbahçe'ye ceza vermekle çözülmez bu iş, federasyonun yapacağı tek bir şey var, Şebnem Ferah'ın dediği gibi, "baştan başlamak gerekir bazen, hayatı sıfırlamak", ligi resetlemeli federasyon, bundan önceki tüm şampiyonlukları yok saymalı, apoletleri, yıldızları sökmeli formalardan, bu saatten sonra şikeye cesaret kırılmıştır çünkü, gol olduğunda gerçekten gol olacaktır artık. 

Hangi takımı tuttuğumuz önemli değil, mahçup delikanlılar gibi yüzümüzü kızartıp başımızı öne eğelim, ve yeni bir şans dileyelim futbol tanrılarından, ne Fenerbahçeliler savunsun kendilerini ne de diğerleri eleştirsin onları, Nuh'un oğlu Kenan gemiye binmedi ama diğer tüm varlıklar o gemideydi de bu gün varız. Bu sefer hepimiz o gemideyiz, tufan geride, umarım yolcular bir parça ekmek için birbirini kaz gibi yolmaya kalkmaz artık, kalksa da güçlü bir futbol yasası var artık, cesaret edemezler, hele hele Aziz Yıldırımın başına gelenlerden sonra. 

Taraftara düşen, maçlara beraber girmek, yanyana oturmak ve tek renk pankart açmak, hepimizin, tüm futbol aşıklarının ağzındaki çığlık "temiz bir lig istiyoruz" 

www.volkidenfutbol.blogspot.com 

 
Toplam blog
: 46
: 870
Kayıt tarihi
: 16.07.10
 
 

1971 Kırıkkale doğumluyum, özel bir şirkette muhasebe müdürüyüm, evliyim 2 çocuğum var...