Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '19

 
Kategori
Fotoğraf
 

Temiz Çevre Güzel Fotoğraf

Bir yıldan biraz fazla zamandır amatör olarak fotoğraf konusu ile daha fazla ilgilenmeye başlayan H. Ertuğrul ŞAHİN, bu süreçte fotoğraf konusu ile ilgili ne gibi fikirler geliştirebilirim diye de düşünmekte olduğunu ifade ediyor.

Mevcut şartlarda en fazla da cep telefonları ile fotoğraf üretilmesinden yola çıkarak, bu konuyu çevre ile ilişkilendirmek isteyen ŞAHİN, aklına gelen “Daha Temiz Çevre Daha Güzel Fotoğraf” düşüncesini uygulama imkânı olur mu diye düşünüyor.

Yaptığı kısa bir Türkçe – İngilizce araştırmada benzeri bir düşünceye denk gelmediğini ifade eden ŞAHİN, “aslında muhakkak bu fikir başkaları tarafından da düşünülmüş, dile getirilmiş ve belki de uygulanmış olabilir ancak ben henüz denk gelmedim” diyor.

ŞAHİN, fotoğraflarla ilgili daha önce paylaştığı yazılarında bahsettiği, dikkatini çeken bir hususa da değiniyor. Kendisi ile ilgili verdiği örnekte; fotoğraf çekerken odaklandığı konu ne ise daha sonra fotoğrafa bakarken de o kısmı gördüğünü fark ettiğini ifade ederek, fotoğrafa ancak daha dikkatli baktığında o ana kadar görmediği başka alanların da dikkatini çektiğini söylüyor.

“Kişinin fotoğraf çekerken odaklandığı konunun beyin tarafından kaydedildiğini ve fotoğrafa bakarken de beynin ağırlıklı olarak odaklanılan bu kısımları gösterdiğini düşünüyorum” diyen ŞAHİN, “bu nedenle fotoğrafta yer alan ancak fotoğraf çekerken odaklanılmamış olan kısımların gözden kaçabileceğini düşünüyorum” açıklamasını yapıyor.

ŞAHİN, bu noktadan hareketle, temiz çevre ve güzel fotoğraf kavramlarının birbirleri ile irtibatlandırılması ile çekilen fotoğraflarda çevreye de odaklanılmasının, çevre ile ilgili detayların fotoğraflarda daha kolay fark edilmesini sağlayacağını düşündüğünü belirtiyor.

Fotoğraf çekerken odaklanılan konu ne ise fotoğrafa bakarken de aynı konu görülüyorsa ve bu genel kabul görebilecek bir durum ise o zaman çekilen fotoğraflarda çevreye de odaklanmak daha sonra o fotoğraflara bakıldığında çevresel unsurların algılanmasını kolaylaştıracaktır.

ŞAHİN, bu durumda çekilen fotoğraflara “Daha Temiz Çevre Daha Güzel Fotoğraf” düşüncesi ile odaklanmanın ve çevreye ve fotoğrafa birlikte bakmanın güzel sonuçları olabileceğini ifade ediyor.

E-posta: sahinertugrul@hotmail.com

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..