- Kategori
- Organik Ürünler
Temiz tarım çalışmalarım
Temiz tarım da tat ve aromadan sonra en yüksek raf ömrünü yakalama.
Arkadaşım İdris senol, 300 mt karelik hobi bahçemde yaptığım tarımsal faaliyetlerle organik tarımın sırlarına eren araştımalarım semersini vererek artık yetiştirdiğim sebzelerim tat ve aroma bakımından en üst değerlere olaşmasının yanında raf ömründede belki eşi benzer bir rekore imza atmış durumdayım.
Bu konuyu açacak olursam 2011 yaz sezonunda geliboludaki bahçemde yetiştirdiğim domateslerim raf ömründe bir ilk olduğunu açıklıyarak yetiştirereek topladığım domateslerin açık ortamda 2 ay beklemelerine rağmen delinme ve çürüme olmadan tazeliklerini koruduklarını teyit etmiş bulunuyorum, özellikleri üzerine sadece geçen bu süre içinde açıkta olmanın bir gereği olarak havaların sıcaklığına bağlı su kayıpları meydana gelen domateslerde sadece buruşmalar gözlenmektedir.
Dış yüzeyleri su kayıpları ile büzülme gösterselerde tat ve aromaları da artarak
eşi benzer olmayan lezzet ve tatlar kazandıklarını müşahade ederek organik değerlerin mucizelerini gözlemlemiş oldum.
İnsanların organik istemleri özlemlerde yaşanırken benim bu değerleri ürererek tüketimi sırasında aldığım hazların yaşanması ile de organiğe olan özlemlerim suküt bulmaktadır.
Ekte sunduğum bu sebzelerin sanaldaki görünümlerini sizlerle paylaşarak mesajımdaki bu açıklamalarımın ne kadar gerçeği yansıttğını sizlerinde takdir edeceğini umarak büyük bir onur duymaktayım, dileklerim organik değerlere olmanız için sevgiler saygılar sunarım.