Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '13

 
Kategori
Bilgisayar
 

Temizlik Oyunları

Temizlik Oyunları
 

Çocuklar İçin Temizlik Oyunları

Çocuklar için düzenlenen temizlik oyunlarında genel olarak çocuk odaları temizlenir çünkü bir çocuğun en ilgisini çekecek yer kendi odasıdır. Yerlerde dağınık olan elbiseler köşede duran kirli sepetine atılmalıdır. Kirli sepetine kirliler atıldıkça oda yavaş yavaş toplanacaktır. Burada çocuklara kirli eşyalarını kirli sepetine koymayı öğretmek amaçlanmıştır. Çocuklar ortada dağınık duran eşyalarını ne yapmaları gerektiğini tam olarak algılayamayabilirler. Bir kere kirli sepetine attırsanız bile sonra bunu alışkanlık haline getiremeyebilirler. Oyunların çocukların dünyasında önemini göz ardı edemeyiz.

Hayatı, kuralları çocuklar oyun sayesinde öğrenirler. Bu yüzden oyunlarla çocuğa bir şeyler öğretmek gerekmektedir ve temizlik kuralları da temizlik oyunlarıyla öğretilmelidir. Ayrıca çocuk temizliği bu sayede işkence olarak görmez eğlenceli olarak bakmaya başlayabilir.

Temizlik oyunları genelde kız çocuklarının ilgisini çekmektedir. Çünkü bu çocuklar anneleriyle özdeşim kurmaktadırlar. Bayan rollerini öğrenmelerinde bu oyunlar oldukça yararlıdır. Temizlik, düzenlilik gibi konulara kendilerini bu sayede daha yakın hissetmektedirler. Ancak temizlik oyunlarına sadece kızların oynayacağı oyunlar gözüyle bakılması yanlıştır. Erkek çocuklarına temiz olma, düzenli olma alışkanlıkları küçük yaşlarda kazandırılmalıdır.

Çocuklara bu alışkanlıkları kazandıramayan anneler ilerde oğullarının arkasını toplamaktan öteye geçemezler ve bu konu da şikâyet edip dururlar. Bu yüzden erkek çocuklarına da temizlik sevdirilmelidir. Erkek çocuklarının da tıpkı kız çocukları gibi temizlik oyunları oynamaya teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu oyunları oynayan erkek çocuklarına ‘Kız oyunu mu oynuyorsun?’ demekte çok yanlıştır. Böyle bir davranış erkeği dağınık ve pasaklı olmaya teşvik edecektir.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..