Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Temizlik

Temizlik
 

Bahar geldi, güneş yüzünü daha uzun saatler göstermeye başladı. Güneşin girdiği her yerde kirler tozlar da daha çok gözümüze batar oldu. Kışın kasvetinde görmediğimiz, hasıraltı ettiğimiz her şey gözümüze batar hale geldi. Şöyle bir silkelenip temizlik yapmak gerekiyor.


Temizliğe önce beynimizden başlayalım. Bizi kötü etkileyen, yararını görmediğimiz bütün negatif düşünce ve alışkanlıklardan temizlenelim önce. Yıllar önce işimize yaramış ve bir kez kullanıp bilinçaltına attığımız her düşünce şuanda bizde ağırlık yaratıyor, bizi duraklatıyor. Önce onlardan başlayalım.


Elimize bir kağıt kalem alıp yazalım; şuanda yapmak isteyip de bir türlü yapamadığımız şeyler neler? Bunları yaparsak ne olacağını zannediyoruz? Yapmayarak ne oluyor?


Sayfalarca aklımıza her geleni yazalım. Yazdıkça en derindeki düşünce kalıplarımızın ortaya çıktığını göreceğiz. Onlar bizim daha önce işe yarar diye sakladığımız ama zamanla bozulmuş, küflenmiş eşyalarımız gibi. Nasıl dolapların en köşelerinde hiç giymediğimiz kıyafetlerimiz vardır ve orada sadece yer kaplarlar, bu düşüncelerimiz de öyledir. Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız ki, yeni ve işimize yarayan düşüncelere yer açılsın.


Bütün mahalle pis ben evimi temizlesem ne olacak ki? diye düşünmeyin. Herkes kendi evinin önünü temizlese her yer tertemiz olur. Herkes kendi evinden sorumlu öncelikle.


Bütün insanlar kötü, yobaz, yalancı, dolandırıcı ben kendimi temizlesem ne olur? diye de düşünmeyin. Herkes sadece kendinden sorumlu.


Bahar geldi, dip köşe ne varsa temizleyelim ki, gün ışığı her yere ulaşsın. Ruhumuzu ve bedenimizi aydınlatsın, geçtiği her yeri sevgi ve umutla doldursun.


Sevginin yollarını temizleyelim ki, beynimizin, ruhumuzun ve bedenimizin her köşesine ulaşsın, içimizi ısıtsın.


Hadi şimdi işbaşına, temizlik zamanıdır şimdi..

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..