Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '17

 
Kategori
Sinema
 

Temple Grandin Film Eleştirisi | Gerçek Yaşam Öyküsü

Temple Grandin Film Eleştirisi | Gerçek Yaşam Öyküsü
 

Temple Grandin


Temple Grandin 2010 ABD yapımı gerçek hikayeden esinlenilmiş dram, biyografi türü bir yapımdır. Claire Danes’i Temple rölünde izleyeceksiniz. David Strathalm i filmseverler tanır. Birçok filmde oynamış tanınmış bir aktördür. Bu filmimizde de Grandin’in lisede ki fen bilgisi öğretmeni rolünden izleyeceğiz.
 
Julia Ormand ise Grandin’in annesi rölünde izliyoruz. Muhteşem bir anne performansı. Tek kelimeyle inanılmaz. Bana göre Temple şuan ki başarılarının birçoğunu annesine borçlu. Catherine O’Hara ise Temple in teyzesi rolünde olup en az annesi kadar Temple’in hayatına yön vermiştir.
 
 
Temple Grandin Filminin Konusu
 
Temple Grandin otizmli bir bireydir. 4 yaşına geldiğinde hala konuşmamasından dolayı doktora giden annesi, kızının otizmli olduğunu öğrenir. İletişim bozukluğu yaşaması, uyarılara az tepki vermesi, odaklanma problemi yaşaması, annesinin sarılmasından hoşlanmaması bu tanıyı koymada etkili olan bazı gözlemlerdir.
 
Diğer otizmli çocuklara sahip ebeveynlerin aksine Temple’ın annesi, çocuğunun kendi başına hayat mücadelesi verebiliyor olmasını hedeflemişti ve bunun için çocuğunu yatılı bir devlet okuluna göndermeyi göze almıştı. Lise yıllarından sonra kendini gösterme fırsatı bulan Grandin’in yaşam öyküsünü gözler önüne serecek olan yapımda otizm hastalığınıda bize en iyi gösterece yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Temple Grandin Filmyum Yorumu
 
Bizim için şaheser bir yapım neden mi? Otistik olan Temple bu hayatta hastalığı nedeniyle insanlar tarafından dışlanılmış birinin mücadelesine ve en sonunda “ben de insanım sizinle aynıyım sadece farklıyımı” göstermiş olması bizim için şaheser bir yapım anlamına geliyor.
 
Filmde Grandin’i Claire Danes oynamış ve kendisini ilk kez beyazperde de izleme fırsatım oldu. Tek kelimeyle harika bir oyunculuk sergilemiş. Açıkçası otistik birini oynaması okadar zor bir oyunuculuktur ki bunu başarabilecek nadir oyunculardan biri olduğunu bize göstermiş oldu. Siz de filmi izlerseniz bana hak vereceğinize şüphem yok.
 
Film Altın Küre ve Emmy ödülü sahibidir.
 
 
Toplam blog
: 2
: 4999
Kayıt tarihi
: 21.11.17
 
 

2017 Ekim ayı itibariyle Filmyum Blog'umuz yayın hayatına başlamıştır. Bizler film ve dizi hayran..