Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Tencere dibin kara

Tencere dibin kara
 

Evet meşhur bir sözümüz vardır. "Tencere dibin kara seninki benden kara" hatırlarsınız değil mi? İşte bizim siyasetimiz böyle bir şey. Bunu anlamayanlar bir kaşık suda kıyamet kopardılar. Hatta onlar olmadık hakaretlere maruz kaldılar.

Çok değil bir sene öncesinde türban yüzünden kapatmanın eşiğinden dönen bir iktidar partisi vardı. Bunun altında yatan en önemli sebep ise türban değil miydi. O gün laiklik elden gidiyor diyenler bugün kendi çizgilerini ayaklar altına almıyor mu? O günlerde türbana orta çağ kıyafeti diyenler, insanlara göbeğini kaşıyan adam muamelesi yapanlar ve kafaları çalışmayan insan olanlar şimdi ne olduda birden sınıf atladılar.

Bütün bu hakaretlerin muhatabı olan insanlar mı çağ atladı yoksa bu hakaretleri yapanlar mı orta çağa geri döndü?

Yoksa altında yatan başka gerçekler mi var?

Esasında hepsi bir siyasi oyundu ve bunu onlar çok iyi biliyorlardı. Fakat kendileri siyasi arenada silinmek üzere oldukları için böyle tehlikeli bir oyuna girişmişlerdi. Hem tehlikeli hem de ülkenin geleceğini dinamitleyen bir oyundu. Şimdi o oyun tam tersine döndü. Dün düşmandılar şimdi ise aynı safta aynı yolda yürüyen birer yoldaş oldular.

Kimler iki yüzlü kimler oynuyor onu en iyi onlar gösteriyorlar. Dün fakir edebiyatı diyenler şimdilerde edebiyatın en güzelini yazıyorlar. Bu oyunlara alet olan saf insanlarımızda dışarıdan seyrediyorlar. Ogün seslerini çıkartanlar neden bugün susuyorlar.

O gün Atatürk'ümüzün kurduğu Laik Cumhuriyetimiz İran oluyordu. Ne oldu da bugün İran olmaktan kurtuldu? Hani çarşaflılar İran'a diye slogan atıyordunuzya ne oldu da bugün o kara çarşaflılar ve türbanlılar CHP'ye girdi.

İşte size en güzel cevap " tencere dibin kara seninki benden kara. " Şapkanızı önünüze alıp iyi bir şekilde düşünün.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..