Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Tencerede hamsili pilav

Tencerede hamsili pilav
 

misler gibi kokan hamsili pilav


Hamsi pilavı:

1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir. Ve yan taraftaki tabakta bekletilir.

1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır. İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur. Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir. Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir. Yine iyice karıştırılır. Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır. Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur.

Diğer taraftan, teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytin yağı konur. Bunun üzerinede Hamsi balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde yuvarlak bir halde dizilir. Ve hazırlanmış olan iç pilavın yarısı bu balıkların üzerine yerleştirilir. Bunun üzerine tekrar bir sıra daha hamsi yerleştirilir ve kalan pilav da balıkların üzerine serilir. Üzerine 2 bardak kaynar su ilave edilir. Kısık ateşte su çekene kadar pilav ve balık pişirilir.

Pişen pilav ve balıklar, tencereden borcama ters çevrilerek ani bir hareketle ters yüz edilerek boşaltılır.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..