Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Teneke kutudan bardağa

Teneke kutudan bardağa
 

Teneke kutudan bardağa


Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde hepimizin tüketmeye başladığı şey nedir? diye sorsam bilirsiniz. Soğuk içecekler…  Devamında dondurma, karpuz gibi gıdalar da akıllara gelecektir ama şu içimizi ferahlatan içecekler kuşkusuz her şeyin başında geliyor.  Serinlemenin en kısa yolu olarak gördüğümüz bu içeceklerin başında, limonata, soğuk çay, meyve suyu, maden suyu ve gazozlar geliyor. Say say bitmez …

Benim bugün üzerinde durmak istediğim konu ise hijyen ve gıda güvenliği ile ilgili. Bu güzel içecekler karşımıza farklı ambalajlarda çıkıyor, daha önce bahsetmiştik. Bu ambalaj çeşitlerinden birisi de “ Teneke kutu “ içecek. Öncelikle ambalajların depolama ve dağıtım sırasında birçok bakteriye ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Bu durumda tüketim sırasında dikkatli olmalıyız. Diğer içecek ambalajlarında çok temasa geçmeseniz de teneke kutu da bu durum farklı. Eğer bu ambalajdan bir içecek içmeniz için önünüze sunulduysa kesinlikle bir bardak istemelisiniz ve içeceği bardak yardımıyla tüketmelisiniz. Ben artık sokaklarda hepimizin tabiriyle “ Kafaya dikilmiş içecek “ görmek istemiyorum. Bu bir evham olarak algılanmamalı, tamamen  tedbir. Tüketebilirsin, yıllardır karşımıza gelen bir şekil bu, yabancı değiliz. Ama daha bilinçliyiz, kötü ihtimallere yer vermiyoruz. Şuan eğer benden farklı düşünüyorsan yani bana katılmıyorsan bir mikroskobun olmasını dilerdim, keşke bakterileri  görebilseydin, bu sayede ambalajın dışında onların keyifle halay çektiğini ve orda ayrı bir cumhuriyet kurduğunu bilir ve hep bardağa koyduktan sonra tüketmeyi tercih ederdin. Pipet konusu da hep merak edilenlerden…  Eğer pipet kaliteli bir malzeme ve korunan bir malzeme ile kaplıysa tamam tabi ki olur ama sen işini garantiye al da bardaktan iç derim sana her defasında.

Güvenli gıda tüketimi sadece yetişkinleri değil, büyük ölçü de çocukları da ilgilendiriyor. Çünkü onlar hala 90’lı yıllardaki gibi kutu içecek kapağını çıkarana kadar harf sayıyor ardından da bunlara hiç dikkat etmeden tüketiyor olabilirler. (Yıllar önce biz. ) Bu durumdan onları da haberdar etmeniz ve sevdiklerinizle bilinçli olarak yaşamanız dileğiyle.

Sağlıkla Kalın!

Not : “ Bardaktan içince tadını alamayıp, sağlığını tercih edenlere alkış. “  

Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

                                                                                                                                                        

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..