Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Tenis'de Erkeklerin İlk Yarı Finalisti Belli Oldu

Tenis'de Erkeklerin İlk Yarı Finalisti Belli Oldu
 

ABD'nin New York kentindeki sert kort turnuvasının 9. gününde, 12 numaralı seribaşı Carreno Busta ile 29 numaralı seribaşı Schwartzman karşılaştı.

Bir saat 59 dakika süren maçta rakibini 6-4, 6-4 ve 6-2'lik skorlarla 3-0 mağlup eden Carreno Busta, tek erkeklerde adını yarı finale yazdıran ilk isim oldu.

Carreno Busta, ABD'li Sam Querrey ile Güney Afrikalı Kevin Anderson arasındaki maçın galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

ABD Açık'ta ev sahiplerinden Sam Querrey'yi mağlup eden Anderson, kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline yükseldi.

ABD Açık tek erkekler çeyrek finalinde Kevin Anderson, rakibi Sam Querrey'yi 7-6(5), 6-7(9), 6-3 ve 7-6(7)'lık set sonuçlarıyla 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Başarılı servis performansıyla fark yaratan ve maç boyunca 22 ace'e imza atan 28 numaralı seribaşı Anderson, turnuvanın ev sahibi tenisçilerinden 17 numaralı seribaşı Querrey'yi saf dışı bırakarak kariyerinde ilk kez bir Grand Slam'de yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

31 yaşındaki tenisçi böylece, 2003 Avustralya Açık'ta yarı final gören Wayne Ferreira'nın ardından bir Grand Slam'de bunu başaran ilk Avustralyalı tenisçi oldu. ABD Açık'ta yarı final gören son Avustralyalı tenisçi ise 1965 yılında Cliff Drysdale'di.

Kevin Anderson yarı finalde, 12 numaralı seribaşı Pablo Carreno Busta ile karşı karşıya gelecek. Tecrübeli tenisçi, daha önce İspanyol rakibiyle oynadığı iki maçtan da galip ayrılmıştı.

 

 
Toplam blog
: 15
: 181
Kayıt tarihi
: 18.08.17
 
 

Üniversite - Televizyon haberciliği ve programcılığı ..