Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

25 Temmuz '08

 
Kategori
Tenis
 

Tenisde sayıları hiç bilemem...

Tenisde sayıları hiç bilemem...
 

" Merhaba, şöyle bir yazılarınıza baktım. Hemen hemen her konuda yazı yazmışsınız ama tenis yapmanıza rağmen bu konuda bir şey yazmamışsınız. Bu konudaki yazınızı da merak ettim. iyi günler... Oje 23 "

Belli ki, Oje kibar biri. " Bilmediginiz bes vakit namaz..." dememis.

Biloxi, Mississippi'de oturuyoruz. Kucuk bir apartman. Genellikle devletten kira yardimi alan fakir zenciler ve Meksikalilar komsularimiz. Zemini kirik dokuk bir de tenis kortu var. Cocuklar sek-sek oynamaya giriyorlar. Bizim buyuk oglan topcu. Ikinci topcu. Ucuncu de topcu olacak. Topcu dediysek, profosyonel falan degil. Kendi hallerindeler... Birgun ne oldu, nasil oldu, nereden tenis raketi buldular? Tenis kortuna gittiler. Bir saat kadar sonra Umut kosturarak geldi: "Baba, senin kara oglan teniste cok kabiliyetli!..."

Raket aldik. Tenis topu aldik. Bizim tenis kortunda basladilar vurmaya. Gun geldi. "Beni tenis turnuvalarina yazdirin..." demeye basladi. Turnuvaya yazdirmak 25-50 dolar arasinda. Bulduk diyelim. Gidip gelmesi? Bazi turnuva yerleri cok uzak. Gidip-gelme? Yeme-icme?... Neye mal olur?

Gittik.

Gittik de, mac sirasinda yeniyor muyuz, yeniliyor muyuz? Bilemiyoruz. Mac bitiminde Bulut gulumseyerek gelirse yendik, somurtuyorsa yenildik!...

Sonra Bulut lise takimina girdi. Biloxi Lisesi, tarihinde, tami tamina kirk yil sonra, teklerde bir 'bolge sampiyonu' cikardi. Bizim oglan!...

Dahasini getiremedik. Sikintilar, sikintilar. Ama, Bulut Amerika Tenis Federasyonundan Profosyonel Tenis Ogretmeni Lisansini aldi.

Yagmur'un da tenis topu ile arasi iyi. 7 nci siniftan beri Lise takiminda - hem de buyuklerde- tenis oynar. Bir ara, 10 yas grubunda Mississippi Eyaletinde birinciligi yakaladi!... Sonrasi? Turnuvalara goturemedik... Lise takimi ile idare ediyor.

Henuz 16 yasinda. Aslinda bir tenis akademisine gonderebilsek, epeyce bir yerlere gelebilir. Tenis topuyla iliskisi cok dogal!... Benim diyen tenisciler bazi toplarini cikaramiyorlar.

***

Tesadufler sonucu cocuklarimizin hangi spora egilimli olduklarini gorduk...

Turkiye'de milyonlarca cocugumuzun boyle bir sansi yok!...

Aslinda; biraz onlari dusunsek, tenis sahasi yapmak, net-top-raket bulmak zor isler degil...

Bizler; yelkenleri ipekten, halatlari ibrisimden donanmalar yapanlarsak, tenis kortlarinin, futbol sahalarinin hukmu mu olur?

***

Sevgili Oje! Tenisle aramiz boyle.

Ama; hala sayilarda sikinti cekeriz!...


***


Fotograf: Biloxi Gazetesinin basligi: Kortlarin Gururu
2004 tarihli, Bulut'u konu yapmis.

Ikinci Fotograf: Yine gazeteden. Bulut-Yagmur kortta.

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..