Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Teoman'ın vedası

Teoman'ın vedası
 

Teoman müziğe uzun bir ara veya son verdiğini açıkladı bugün. 

Haber gazetelere düşünce açtım web sitesine baktım. Kısa ve öz bir açıklama olmuş. Daha doğrusu dürüst bir açıklama... 

Türkiye'de kendini şarkıcı sanan birçok insan figürünün cesaret edemeyeceği türden bir açıklama. Hayallerini ve hayal kırıklıklarını yazmış. Bu ülkede icra ettiği müziğin onda yarattığı kırıklığı dile getirmiş aslında. 

Hafif hafif bir tatmin olamama durumuda var, sezebiliyorsunuz. Yetmemiş, doyurmamış Teoman'ı. 

Bu ülkenin rock müziğinde önemli yeri vardır Teoman'ın. Hatta bence en önemli ismidir. Nice klasikleşmiş 'Teoman şarkıları' vardır hatıralarımızda değil mi? 

Teoman'ın bu vedasına 'reklam' diyen kendini bilmez insan güruhları Teoman'ı tanımıyor olmalarından dolayı böylesine bir gafletin içine düşmüş olabilirler. Ben rockçı veya Teoman sever bir kişi değilim. Ama bugüne kadar hiç göze batmadan kendince yaşamını sürdüren biri için bu tarz söylemleride doğru bulmuyorum. Nadirende olsa magazine yansıyan bol alkollü ve kalabalık kız arkadaşlı görüntüleri yerleşmiş belki kimilerinin hafızasına. Ancak Teoman reklam kokan hareketlerin adamı değildir. Bunu bilecek kadar tanıyoruz onu. 

Türk rock müziği şu an itibariyle önümüzdeki yıllar için önemli bir ismi kaybetti, görüntü o yönde. Ancak güzel olan bir şey var ki ; o da son yıllarda en az Teoman kadar sağlam isimlerde var ve eskisinden farklı olarak daha geniş kitleler tarafından dinleniyorlar (bknz : Manga, Duman, Redd ve diğerleri). 

Dilerim Teoman müziğe sadece 'uzun bir ara' vermekle kalır, dilerim müzik dünyası Teoman'sız kalmaz.... 

 
Toplam blog
: 42
: 2022
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

1983 İzmir doğumluyum. Doğduğumdan beride bu şehirde yaşıyorum. İlk, orta, lise ve üniversite hay..