Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

TEP nedir? Ne değildir?

TEP nedir? Ne değildir?
 

https://www.facebook.com/TUREKOP


Sevgili Arkadaşlar,

 

Hiç bir topluluğun yönetilmek için herhangi bir fikre sabit kalması gerekmemektedir. Örneğin bir orduyu ele alalım hiçbir özünde ordu ideolojik bir fikir sistemine sabit kalmadan eskiden beri süre gelen tecrüblerle yönetilir. Çünkü çok ırktan gelen ve bu insanlar arasında kanbağı olan bir toplulukda millet bilinci veya sadece bir milleti üstün ırk olarak kabul etmek düpedüz dir saçmalıktır. Aynı fikrimiz din içinde geçerlidir, bulunduğumuz ülke sınırları içinde müslüman , musevi, hırıstiyan,ateist ve teist insanların bulunduğunu biliyorsak bu ülkede müslüman hükümlerin sürmesini istemek hem insanlığa hem demokrasiye hakaret etmektir. Bu resmen insanlara diktatörlük yönetimini getirmeye çalışmaktır.


Bizim fikrimizin liberal parti fikirleriyle uzaktan yakından alakası yoktur. Biz yönetim şeklimizin soyut ve zümrelerin doğuştan gelen özellikleriyle değil somut ve yarına temiz bakabilmemizi sağlayacak örnek teşkil edebilecek fikirlerin destek olmasını istiyoruz.


Bizim fikrimiz demokratik bir fikirde dağildir biz çoğunluğun azınlığın elinden yönetim şeklini almasına karşıyız. Azınlıklar her zaman dikkate alınması gereken büyük unsurlardır ve azınlığın olmadığı bir yerde insanlar düşünme yetilerini kaybetmiş demektir. Hiçbir yönetim şekli çoğunlu baz alarak azınlıklara dikte edemez, etmesi insanlık suçudur.


Bizim fikrimiz hiçbir zaman milliyetçi veya ulusalcı değildir. Biz dünya üzerindeki hiçbir milletin veya bireyin diğerinden daha üstün olduğunu düşünmüyoruz. Herkes eşit ve hürdür. Hiçbir kimse sırf doğuştan gelen özelliklerinden dolayı ötekileştirilemez veya azınlıkta olduğu için yok sayılamaz. Herkesin doğuştan gelen bir hakkı vardır YAŞAMAK her yönetim biçimide bunu en iyi sağlamak zorunda dır.


TEP olarak olmadıklarımız bunlardır ve bu sistemin içindeki düşünce tarzlarına göre genişletilebilir.

Ne olduğumuz ise olmadıklarımıza göre kısa ve özdür. Her insanın yaşamak hakkı vardır ve bunu iyi bir şekilde geçirmesini sağlamak devletin yönetim şeklinin görevidir. Geriye kalan tekşey ise ekonomidir. İşte TEP tamda budur insanların özgür yaşamlarına müdehale etmeden somut verilerle karşısına çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 27
: 1610
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Kobi Danışmanı www.facebook.com/projeyazdanismanlik   ..