Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Tepkisizleşiyormuyuz

Tepkisizleşiyormuyuz
 

Milliyet gazetesinden aldim.


Protesto etmek suçsuz insanların mekanlarına zarar vermek değildir. Tepkinizi anlamak mümkün değil. Benzin fiyatlarını dünyadaki benzin fiyatlari ile karşılaştırdığınızda, fiyatların ülkemizde en yüksek düzeyde oluşu, iktidarın petrole uyguladığı vergi ve petrol fiyatlarının ülkeye girişindeki yüksek fiyattir. Bu uygulamadan birileri servetine servet katmaktadır. Tabiki bu ikbal kendi içerisinde politikanın uygulanmasında emeği geçenler arasında uygun bir şekilde bölüşülür. Petrol fiyatlarının yüksek oluşu demek, ülkenin endüstrisinde imalat ürünlerinin maliyetinin artması demek, ulaşımdan tutun, her türlü alanda bu fahiş fiyat kendisini hissettirir.  

Başa dönecek olursak protesto edilecek yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ülkeyi ilgilendiren kararlar orada alınır. TBMM ye tekme atmanız mümkün değildir. TBMM`nin muhafız ordusu, ayrıca her türlü güvenlik önlemi mevcuttur.  

Milletvekillerine fax, telefon, email ve mektup ile ulaşabilirsiniz. Ama şu andaki iktidar milletvekillerinin göstereceğiniz tepkiye cevap vermeleri düşünülemez. Eğer böyle olmuş olsa idi, söz konusu milletvekilleri Türkiye`de yaşananlara duyarsız kalmaz, kendi gurup toplantılarında düşüncelerini, partinin diğer üyeleri ile paylaşırlardı. Onlarda biliyorlarki sürüden ayrılanı kurt kapar mantığı ile, düşüncelerini söylemek yerine, kendi içlerinde saklıyorlar. Daha önce düşüncelerini söyleyipte Recep beyi rahatsız eden milletvekillerinin başına neler geldiğini gayet iyi biliyorlar.  

Tepki göstermek anayasal haktır, bilinçli şekilde yapılacak olan tepki zaman içerisinde hak ettiği yeri bulur. Yeterki gösterilen tepkiler şiddet içermesin. Pahalılık karşısında tepki gösteren vatandaşlarımızı anlıyor, tepki göstermekte geç kaldıklarını düşünüyorum ama tepki şekillerini desteklemiyorum.  

Yeni yılda vicdanları körermemiş, vicdanının sesini dinleyen, halkın sesine kulak veren, vatan ve millet sevgisini herşeyin üstünde tutan milletvekilleriyle dolmuş bir TBMM temenni ediyorum.  

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...