Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

17 Ağustos '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ter Kesici Ürünler

Ter Kesici Ürünler
 

Ter kesici ürünler; koltuk altlarının, ellerin, ayakların ve bazen yüzün aşırı terlemesi için tedavinin ilk basamağı olarak değerlendirilir.

Ter kesici ürünler reçetesiz olarak satılan veya doktor reçetesiyle alınan ilaçlar olabilir. Ter kesici ürünler içerisinde en yaygın olarak kullanılan terkip maddeleri metal tuzlarıdır. Aluminyum klorür hegzahidrat içeren preparatlar en etkili ürünler arasında yer alır. Bu ürünler minimal girişimsel özelliğe sahip olduğundan ve uzmanlar daha fazla girişimsel tedavilerden önce bunların denenmesini tavsiye ettiklerinden, bunlara ilk tedavi basamağı adı verilmektedir. Ter kesici ürünler cilt yüzeyine uygulanır (“lokal” tedaviler olarak adlandırılmalarının nedeni budur ) ve ter kanallarını engellemek veya tıkamak suretiyle cilde ulaşan ter miktarını azaltırlar.

Bazı ter kesici ürünler aynı zamanda deodorant içerir. Deodorantlar tek başlarına terlemeyi önleyemez; ancak koku üreten bakterileri bastırarak kokuyu azaltabilirler.

Koltuk altlarının aşırı terlemesi için %10 ila %15’lik aluminyum klorür hegzahidrat konsantrasyonları tavsiye edilir. Eller ve ayaklar için daha yüksek konsantrasyonlar gereklidir –genellikle %30 civarı. Ter kesici ürünler yüz terlemesi için de denenebilir. Fakat cilt tahrişi oluşabileceğinden, bu hassas bölgeye ter kesici bir ürün uygulamadan önce doktorunuza danışın.

Doktorunuz, yüz veya diğer hassas cilt bölgeleri için hangi ter kesici ürünlerin veya aktif terkip maddesi konsantrasyonlarının daha uygun olacağı konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Ter kesici ürünler, özellikle reçeteli olanları, cildi tahriş etmeye ilave olarak elbiselere de zarar verebilir. Bu nedenle, pijamalarınıza ve iç giysilerinize dikkat edin.  Terleme tedavisi konusunda kalıcı çözüm sunan miraDry teknolojisi ile tek seansta, ameliyatsız bir şekilde bu sorundan kurtulabilirsiniz.

 

Bilgi için:

www.serafettinsaracoglu.com

 
Toplam blog
: 43
: 350
Kayıt tarihi
: 17.12.13
 
 

Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..