Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Terakki Şehitliği Onuru

Başbakanımız, halkın arasında her gezindiğinde, muhakkak "3 çocuk" bahsi açacak bir vesile yaratıyor! Allahtan bunu duyan halk, dar acele eve koşturup işe koyulmaya kalkmıyor! Allah muhafaza, bir de her tavsiyeden sonra, enginlere sığmayarak, bendimizi çiğneyip aşacak olsak? 

İş başındaki zihniyetin aile, kadın ve toplumsal yaşam konusundaki düşünceleri herkesçe malum! Bunların tek derdi; kadınlar durmadan doğursun! (Hatta mümkünse sadece doğursun! ) Doğurdukları çocuklar, ucuz emek ve bedava oy kapsamında amaca hizmet edecek yığınlar halinde el altında bulunsun. Peki, siz sanıyor musunuz ki, bu kadarla kalacak? Değil elbette! Dört bir yana kurulacak enerji santrallerinin ölümcül etkilerini, lazım geldikçe ölerek göğüsleyecek vatandaşlara da acil ihtiyaç var! Bu insanlar, memleketin muasır medeniyet seviyesine çıkması ve oradan inmemesi için, zoraki ya da bi-haber gönüllü Terakki ( ilerleme, gelişme) Şehitleri olacaklar! 

-Dayı, şehit olacaksın, gururlu musun?
-Ne şehidi evlat? Benim askerlik 50 sene evveldi!!
-Yok dayı! Tee şuraya kurulacak termik santralin etkilerinden doğacak toplu ölümler için sizin köy seçilmiş!
-Bize bi şey sormadı kimse!
-Ne sorması dayı? Vatan görevi bu! O santral bol bol elektrik üretecek, memleket kalkınacak! Siz öleceksiniz ama ülke dünyanın sayılı ekonomilerinden olacak!
- Kim dedi bunu?
-Hükümet dedi!
-Hepcek mi ölecekmişiz? Kurtulan olmayacak mı?
-Valla dayı, devletle pazarlık olmaz. Artık şansına!
- Hatçaaa! Denkleri devşirmeye başla! Buralar bize dar gayrı... 

Bu durumda insan, " Neden ilerlemenin şehitleri sadece biz sıradan vatandaşlar olalım ki?" diye düşünmekten kendini alamıyor! Niye bütün ülkeye yetecek enerjiyi üretmek adına , sadece biz ölelim? Bir önerim olacak benim: Önce başımızdaki bütün bu terakkiperverler yetkililer, enerji santral projelerinin topunu birden çarçabuk hayata geçirsinler! Hemen sonra ailelerini, evlerini, iş yerlerini, düzenlerini, tüm yaşamlarını o santrallerin çevresinde yer alan yerleşim bölgelerine taşısınlar! Çocukları oralarda doğsun, oralarda okula gitsin, oralarda parkta oynasın, oralardaki sahalarda spor yapsın! Gece balkona çıksınlar, kül ve duman altında, puslu manzaraya bakarak keyifle yudumlasınlar çaylarını, hayatta kalmış dostlarıyla! Yaşamlarını ölene dek(!) orada sürdürsünler, bizlerle birlikte! Böylece yarı yarıya paylaşmış oluruz Terakki Şehitliği onurunu! Bir bizden ölsün, bir onlardan! Madem vatandır aslolan, madem ilerlemenin önü alınamaz, iyi ya işte, yarı yarıya verelim şehitleri! 

Ne o, yemedi mi? Gözünüz yani, yemedi mi? Bakın beyler, sizin ilerleme dediğiniz martaval, günü kurtarmaya yönelik ihale kapışmalarından başka bir şey değil! Bizim bildiğimiz ilerleme ülküsünde, ileriki kuşaklara devredilecek emanetlere gözü gibi bakmak vardır! Temiz ve eksiksiz bırakmak vardır! Sonraki kuşaklara yaşanılacak bir dünya bırakmak bizim en birinci borcumuzdur! Sorumsuzca üç çocuk doğurtmaya uğraşmazsanız, enerji gereksinimi artmamış olur! Enerji gereksinimi artmayınca enerji santrali ihtiyacı da artmaz! 

Öffff! Çekin o boş, uzaylıymışım gibi bakan gözlerinizi üstümden! Siz gidin, hemen, şaşalı, gösterişli kocaman bir şehitlik inşa edin en iyisi! Girişine de kocaman bir tabela asmayı unutmayın!: 

Terakki Şehitliği -Burada insanlık yatıyor! 

 
Toplam blog
: 22
: 262
Kayıt tarihi
: 19.07.11
 
 

Sessiz , sakin, kendi halinde, ağzı var dili yok, güler yüzlü, tatlı dilli, sevecen, kendisiyel b..