Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Terapi' ye başladım

Terapi' ye başladım
 

Bu hafta yeni bir dergiyle tanıştım; Terapi! Aylık sayılarını çıkartmaya Aralık 2006' da başlayan Terapi, bir aktüel gençlik dergisi. Henüz üç sayı yapmış, çiçeği burnunda, rengarenk bir dergi.

Terapi'nin en güzel özelliği gençliğin her türlü derdine, mutluluğuna, ilgisine hitap etmesi. Yani şu an ülkemizdeki dergilerin aksine sadece sinema, sadece müzik ya da sadece edebiyat dergisi değil. Burada hepimizin ilgisine açık, her sayfasını zevkle okuyacağımız konular var. Bu tarz başka dergiler de var elbette ama Terapi onlar kadar basit, onlar kadar magazinel değil. Her sayfası bilimle, kültürle dolu sıkıcı bir dile de sahip değil. Yani tam bizlik.

Terapi, küçük bir grup tarafından yazılıp, büyük bir kitleye hitap etmek isteyen bir dergi değil. Diyorlar ki; "Terapi, okurlarımız tarafından sadece tüketilen değil aynı zamanda üretilen bir dergi olmak iddiasındadır. Bizim hayalimiz gençlerin ortaklaşa hayat verdiği bir dergi olmaktır!" Yani hepimiz okumaya olduğumuz kadar, yazmaya da davetliyiz. Yazılarınızı bekleyen sayfalar şimdiden hazır. Blog yazarları olarak biz zaten yazmaya gönül vermiş insanlarız. İnternet dışında, elle tutulur bir dergide yazılarınız yayınlansın istemez misiniz?

Her gün derse yetişme stresi, sınav stresi, sevgili problemleri, arkadaşlık sorunları arasında sıkışıp kalmış gençler olarak hepimizin terapiye ihtiyacı var. Bu dergiyle alacağınız derin nefes size terapi gibi gelecek.

Ancak, dergiyi kitapçılardan ya da gazete bayilerinden edinme şansımız yok. Gençlik tarafından yazılıp okunan bu derginin dağıtımı da yine gençlik tarafından yapılıyor. Gönüllü kişiler, okullarında, yurtlarında dergiyi satıyor. Yani tamamiyle bizim ürettiğimiz, bizim diyebileceğimiz kollektif bir çalışma. Fiyatı da çok uygun, sadece 3YTL. Siz de okumak isterseniz ve bir İstanbulluysanız, dergiyi Beşiktaş'taki ve Taksim'deki KafePi' lerden, üniversitelerde kurulan standlardan temin edebilirsiniz. İstanbul dışındakiler de bu sayfa aracılığıyla bana ulaşabilirler. Elimden geleni yaparım.

Ben bu hafta otobüs beklerken, otobüste-hem de ayakta-, metroda ve tenefüslerde hep okudum. Bence hepimizin ihtiyacı, siz de okuyun.

 
Toplam blog
: 39
: 2880
Kayıt tarihi
: 29.12.06
 
 

Sinema ve Televizyon bölümünde okuduğumdan sizinle sinema üzerine hasbihal etmeyi düşünüyorum... Si..