Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

Teravih

Teravih
 

Kur’an’ın şifreleriyle kafayı bozan arkadaşın programını izliyorum. Asabi ilahiyatçımız Yaşar Nuri Öztürk konuk. Basireti tutulmuş, programa ne katkısı var, diye düşündüren kadın moderatörün tedirgin halleri beni tedirgin etti. Adam, teravih denilen olay evde kılınır, Peygamber efendimiz camide kılmamış, türü bi söylemde bulunuyor. İftarını hurmayla açan, yemeği fazla kaçırmayan bir Müslüman şaşırır bu söyleme. Ve tepki verir. Ama yok, Yaşar Nuri her “çıt” sesine, “ Kardeşim, Kur’an diyorum, sen Hz. Ömer diyorsun.” tepkisiyle Ömer Çelakıl ve sarışın kadının boynunu büküyor. 

Şifreci, “İmam-ı Azam…” derken, “…öyle demişse yanlış demiştir. Sen ne diyorsun be adam!” tarzı bir öfke ile tükürüğünü masaya ve izleyenlere saçıyor. Yarabbi şükür tarzı bir programdı… Abdest tazeleyen bir program… 

Sanki, yüz yıllardır camide kılınan teravihli konuşmayı Yaşar Nuri dememiş de, Ömer Çelakıl demiş. Bi çırpıda Hz Ömer’i kenara iten, İmam-ı Azam’ı hiçe sayan bir profesörün konuşmasından sonra şu sorular sorulmaz mı? 

Tamam, diyelim ki haklısınız, fakat İslam’dan sonra hatta dört halifeden sonra sizin ve bütün İslam âleminin saygı duyduğu insanlar geçmiştir bu dünyadan. İmam-ı Azam, İmam-ı Şafi, İmam-ı Malik, İmam-ı Rabbani, Abdulkadir Geylani gibi zatlar… Bunlar bu tür bir açıklama yapmışlar mı? Suyun kaldırma kuvvetini bulmuş gibi bir havaya girmeniz, o tür bir kibre kapılmanız doğru mu? Diyelim ki dedikleriniz doğru… Peki, İslam’da “fitne” olayı sizin için ne ifade ediyor? İnsanların camide namaz kılması sizi niye rahatsız ediyor? 

10 yıl veya daha fazla oldu teravih namazı kılmayalı… İnanın, bu aralar gitmek istiyorum. 

twitter.com/mahirtemur 

 

 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..