Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '11

 
Kategori
ÖSYS
 

Tercihler için birkaç öneri

Sonuçlar açıklandı. Şampiyonlar belli oldu. Ve şimdi siz öğrenciler için daha zor bir dönem başladı. Çünkü ömür boyu yapacağınız bir mesleğe ilk adımı atmak üzere başvuracaksınız. Bu ilk adımın daha sağlıklı olabilmesi için sizlere bir kaç önerimiz var. Şimdi bu yazıyı dikkatlice okuyun. Daha sonra bize sorularınızı yazın. Bu yazı sizi yüzdelik dilim, Türkiye sıralaması gibi sayısal verilerle boğuşmaktan kurtaracaktır. 

Öncelikle hangi mesleğin size uygun olabileceğini çevrenizde sizi iyi tanıyanlara sormalısınız. Bu mesleklerle ilgili bilgi toplamalısınız. Bilgi toplarken birkaç üniversite gezmeyi unutmayın. Bu geziler size çok faydalı olacaktır. Unutmayın ki mesleğini en iyi yapan insanlar mesleklerini seven insanlardır. Ailenizin istediklerinden ziyade sizin ne istediğiniz önemlidir. İnsanın iki önemli seçimi vardır hayatında. Biri iş seçimi biri de eş seçimidir. İşte bu iki önemli seçim dönüm noktasıdır. İstediğiniz mesleklerle ilgili bölümleri bir liste haline getirmelisiniz. Bu bölümlerin puanlarını büyükten küçüğe sıralayınız. Yaptığınız bu sıralamayı ve kendi istediğiniz meslek sıralamasını karşılaştırın. 

En çok istediğiniz bölümü ve üniversityeyi belirleyin. Bu belirlemeden sonra istek yoğunluğuna göre bir liste oluşturun. Bu listeden sonra bölüm ve üniversite dengesini dikkate alarak tercihlerinizi yapabilirsiniz. Bu arada kontenjanların artmasından dolayı taban puanların 5-6 puan düşeceği ihtimali artmıştır. Bu ihtimali de göz önünde bulundurun.Ümidiniz, mutluluğunuz hiç azalmasın. Sevgilerimle. 

 
Toplam blog
: 10
: 350
Kayıt tarihi
: 14.06.11
 
 

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim matematik Öğretmenliği bölümü 2003 m..