Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tereyağlı Ve Limon Soslu Somon Kızartma

Tereyağlı Ve Limon Soslu Somon Kızartma
 

TEREYAĞ SOSLU SOMON


MALZEMELER 

4 dilim somon balığı 

1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu 

2 yemek kaşığı krema 

1 yemek kaşığı tereyağı 

1 çay kaşığı tane karabiber 

1 çay kaşığı tuz 

1 dişince kıyılmış sarımsak 

Yarım demet kıyılmış dereotu 

1 tatlı kaşığı kekik 

5 sap taze soğanın yeşil sapları( çok ince kıyılacak) 

 

HAZIRLANMASI 

Somon dilimlerini, tuz ve karabiber ile ovarak 2 saat dinlendirip üzerine kekik serperek teflon tavada çok az sıvı yağı ile her iki yüzeyini de kızartalım. 

Bu arada derin bir kapta tereyağını eritip, sarımsak ve tane karabiberi ekleyerek çevirelim. 

Limon suyu ve kabuklarını ilave ederek kaynatalım.  

Çırpıcı ile karıştırarak kremayı ilave edelim. Tuzu ekleyip ateşten alalım. 

Kıyılmış yeşil soğan saplarını ilave ederek kızarmış somonların üzerine dökelim. Halka kırmızı soğan dilimleri ve dereotunu serpiştirerek servis yapalım. 

Not; bu uygulamayı, fleto levrek ve alabalık ile de yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

 

 

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..