- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tereyağlı Ve Limon Soslu Somon Kızartma
TEREYAĞ SOSLU SOMON
MALZEMELER
4 dilim somon balığı
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 dişince kıyılmış sarımsak
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
5 sap taze soğanın yeşil sapları( çok ince kıyılacak)
HAZIRLANMASI
Somon dilimlerini, tuz ve karabiber ile ovarak 2 saat dinlendirip üzerine kekik serperek teflon tavada çok az sıvı yağı ile her iki yüzeyini de kızartalım.
Bu arada derin bir kapta tereyağını eritip, sarımsak ve tane karabiberi ekleyerek çevirelim.
Limon suyu ve kabuklarını ilave ederek kaynatalım.
Çırpıcı ile karıştırarak kremayı ilave edelim. Tuzu ekleyip ateşten alalım.
Kıyılmış yeşil soğan saplarını ilave ederek kızarmış somonların üzerine dökelim. Halka kırmızı soğan dilimleri ve dereotunu serpiştirerek servis yapalım.
Not; bu uygulamayı, fleto levrek ve alabalık ile de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.