Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Terim sürpriz yapar mı?

Terim sürpriz yapar mı?
 

Türkiye işi gücü bıraktı; hafta sonu Saraçoğlu'nda yapılacak derbiye hazırlanıyor. Hoş Fenerbahçe taraftarının büyük bir bölümü; artık Saraçoğlu'ndaki maçların derbi niteliğini kaybettiğini; Galatasaraylı taraftarların büyük bölümü de bu defa "şeytanın bacağının kırılacağını" düşünmekle iştigal ediyor. Tabi ki bir Galatasaraylı olarak ben de "bu defa olacak gibi" diye düşünsem de; asıl önemli düşüncem maçın tıpkı TT Arena'daki ilk maç gibi centilmence geçmesi.. Bu konuda da görevin büyük kısmı Fenerbahçe'li yönetici ve futbolculara düşüyor gibi görünse de; Galatasaray'ın aynı konumdaki insanlarına da aynı oranda sorumluluk düştüğü bir gerçek..

Saraçoğlu'na giderken tatlı atışmalar elbette olacaktır; önemli olan küfürsüz ve şiddetsiz olması.. Herkesin de espri anlayışı ne olursa olsun; küfür ve şiddet olmadığı sürece bu yapılan takılmalara, atışmalara gülüp geçmesi! Neyse; cumartesi olsun hayrolsun diyelim :)

Gelelim maça... 

Hemen herkes, Saraçoğlu faktörü olmasa maçın kesin favorisinin Galatasaray olduğu konusunda hemfikir.. Ama Saraçoğlu olunca bizim futbolculara bir haller oluyor(du). Oluyor(du), çünkü şimdi o futbolculardan sadece Sabri ve Servet var -ki yedek kulübesinde- ... Hakan Balta'yı da Sabri ve Servetle bir tutmamak lazım; Emre'yi de..

Takımın daha önceki yıllarda gördüğü baskıyı görmemesi bir avantaj olsa da en büyük handikap; 11 yıldır galip gelinemiyor olması! Eğer futbolculara bu konuda bir "stres yüklemesi" yapılmazsa Kadıköy'den yıllar sonra kolay bir zaferle döneceğimizi düşünüyorum..

Tabi bu galibiyet için gerekli olan en büyük faktör de Fatih Terim'in yapacağı sürpriz! Ben Fatih Terim'in yine en az 1 sürprizle takımı sahaya süreceğini düşünüyorum. Aslında Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesiyle oynuyorsanız; maçın başında yapacağınız beklenmedik bir hamleyle maça 1-0 önde başlamış oluyorsunuz! Çünkü Aykut Hoca; özellikle derbi maçlarda tahmininin aksine bir görüntü ortaya çıktığında çözüm üretmekte oldukça zorlanıyor. İlk maç bunun en güzel örneği.. Fatih Terim ise; her zaman bu önemli maçlarda bu tip sürprizleri yapmayı seven birisi.. Dolayısıyla bu avantajdan faydalanıp lehine çevirmek isteyeceği neredeyse kesin..

İlk maçta; sürpriz bir şekilde Emre'yi 11'de başlatan Fatih Hoca; bu davranışıyla Emre'yi kazandı. Yine Fatih Hocanın takımda kazanmak istediği 2 futbolcusu var.. Riera ve Aydın.. Öncelikle deneyeceği sürpriz bu 2 isimden biri ya da her ikisi birden olacaktır..

Sivas'ta Riera kalitesini gösterdi.. Ancak Gençlerbirliği maçındaki tembelliği maçın 2. yarısında tekrar kulübeye oturmasına sebep oldu. Doğrusu Riera mı yoksa Emre mi konusunda Fatih Terim'in henüz bir karar veremediğine eminim.. Büyük ihtimalle Riera'yı oynatacağını; ve "Bu senin son fırsatın, çık ve en iyisini yap" diyerek motive edeceğini düşünüyorum.

Aydın da son maçlarda oldukça istekli ve hareketli.. O da sürpriz bir kararla ilk 11'de oynayabilir; çünkü Elmander'in ilerde yapacağı baskı sonucu FB defansından gelecek bir hatada hızlı adamlar devreye girmelidir. Bunu da Aydın yapabilir.. Terim mutlaka bu konuda kafasını oldukça yoruyordur.. 11'de olmasa bile maçın gidişine göre ikinci yarının başında; ya da 60 gibi dakikalarda Aydın oyunun şeklini değiştirmek için sahaya sürülebilir diye düşünüyorum..

Terim'in yapabileceği en çılgın sürpriz ise Necati'nin yerine Baros'la maça başlaması olabilir.. Diğer sürprizler kadar yüksek ihtimal olmasa da; azımsanacak bir ihtimal de değil. Baros'un Fenerbahçe maçlarını sevmesi; geçen hafta Necati'nin kötü olması, oyuna girdikten sonra son dakikaya kadar Baros'un hırsı bu sürprizi hayata geçirebilir. Tabi bunu yapmaya kalkışırsa yabancı sayısından dolayı Riera yerine Emre ile başlamak durumunda kalacaktır.

Bundan başka da sakatlık falan olmazsa çok büyük sürpriz beklemiyorum..Ancak bu saydığım sürprizlerin en az birinin olacağını da büyük ihtimal olarak değerlendiriyorum..

Şu güne kadar Galatasaray; ilk maçta olduğu gibi medya ile, Fenerbahçe ile fazla uğraşmadan, gaza gelmeden, dolduruşa getirmeden, tahrik olmadan ve tahrik etmeden sessiz sakin maça hazırlanıyor. Fenerbahçe ise daha stresli.. Metris'ten mesajlar geliyor; Alex sürekli tweetler atıyor; Stoch ve Sow üzerinde yoğun baskı uygulanıyor..

Şimdilik ibre Galatasaray'dan yana.. Ancak stad Saraçoğlu ve top yuvarlak.. Neden Saraçoğlunda topun yuvarlak olması sonucu Fenerbahçeye avantaj sağlıyor hep! Bakalım bu kez talih dönecek mi?

Herkese centilmence, kardeşçe, küfürsüz, şiddetsiz bir derbi ve haftasonu diliyorum.. Taraftarımızın oraya gitmeyecek olması da sevindirici bir bakımdan; en azından Sabri gidip üçlü çektirip rezil etmeyecek bizi! :)

NOT:  Derbiler futbolumuzun vazgeçilmezidir. Her ne kadar artık öyle bir ihtimal bulunmasa da; olur da eğer Fenerbahçe küme düşürülürse; Galatasaray olarak her sene biri Saraçoğlu'nda, Biri TT Arena'da yapılmak üzere "Derbi Festivali" yapılması düşünülebilir. Hatta bu festival; normal şartlar altında da yapılabilir. Böylece o çok özlediğimiz "yanyana maç izleyebilme" kültürümüz belki bir nebze hayat bulur. Galatasaray ve Fenerbahçelinin formalarıyla aynı tribünde yanyana oturmaları için "Lefter"lerin ölmesi gerekmiyor. Bu vesileyle bizim sadece birkaç görüntüsünü izleyebildiğimiz; ama "büyük futbolculuğuna" saygı duyduğumuz Lefter'i de anıyorum.. 

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..