Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

Terimler sözlüğü 3

Terimler sözlüğü 3
 

Thread: Konu anlamına geldiği gibi, mesajlar bütünü olarak da kullanılabilir. Konudaki ilk mesaj genellikle konunun temasını belirler. Konu kapalı değilse, kullanıcılar ilk mesaja cevap verebilirler.

Troll: Saygısızca mesaj postalayan kimse. Diğer üyelerin amaçlarıyla çelişkili ya da can sıkıcı, sinir bozucudur.

User Group: Forumda, user group, kullanıcıları, yetki ve özelliklerine dayalı olarak gruplandırma sistemidir. Örnek olarak, moderatör yetkisine sahip kullanıcılar, forumdan haftalık bülten almak isteyen kullanıcılar, premium kullanıcılar düşünülebilir.

User Profile: Kullanıcıların kendileri ile alakalı bilgileri görüntülediği bölümdür. Burada kullanıcıların anlık iletişim (instant messaging) kullanıcı adları, hobileri, meslekleri, imzaları, avatarları, mesajlarına bakmak için linkler vb. şeyler bulunur.

User Title: Kullanıcı adının hemen altında yazan, üye ile ilişkilendirilmiş başlık. Forumda rütbe sistemi varsa, kullanıcının mesaj sayısına göre de değişebilir. Ayrıca moderatörlerin ve diğer yöneticilerin rütbelerini belirtir

Username: Forum üyelerinin forumdaki tüm aktiviteleri sırasında kullandıkları kullanıcı adı.

Welcome Message: Formunuzdaki ziyaretçilere ya da giriş yapmamış kişilerin görüntülediği mesaj. Genellikle kayıt olmaları ve forumdan tam olarak faydalanmaları telkininde bulunur.

Word Censoring: Forumlarda, istenmeyen sözcük veya sözcük gruplarından arınmayı sağlayan sistem.

 
Toplam blog
: 22
: 3752
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

Deniz Yakut, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi. Şu anda, aktif olarak 190 bi..