Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Terk etmek ve terk edilmek üzerine...

Terk etmek ve terk edilmek üzerine...
 

http://cid-6238bdf88bf95ddb.spaces.live.com/


Aramıza yeni katılan blog yazarlarından Emrah Ugan arkadaşımız, http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=160544 nolu blog yazısında terk edilen birinin duygularını çok içten bir şekilde yazmış. Ben de yaptığım yorumda kendisinin henüz 22 yaşında olduğunu bundan sonraki yaşamında kendisini çok daha fazla etkileyecek kişiler çıkacağını belirttikten sonra bu konuda bir yazı yazmaya karar verdim.

Bütün aşklar tatlı başlar ancak tatlı bittiğini kimse söyleyemez. Zaman içersinde ilişkiler yıpranır, fikir ayrılıkları, münakaşalar, kıskançlıklar baş gösterir ve çiftlerin birliktelikleri artık çekilmez bir hal aldığında taraflardan biri bu ilişkiyi bitirir. Bazı durumlarda ise bir tarafın hiçbir kusuru olmaksızın kız veya erkek, başka bir aşka yelken açar ve sevgilisini terk eder. Esas acı olan da bu durumda terk edilen kişinin yaşadıklarıdır.

Terk etme konusunda önemli olan bir nokta da terk ettiğiniz sevgilinize bunu ne şekilde söyleyeceğinizdir.

Bir zamanlar birlikte çalıştığım bir arkadaşım vardı. İşi gücü kızların peşinde koşmaktı. Onun için, kızların fiziki ve ahlaki durumları hiç fark etmezdi. Amacı bir müddet arkadaşlık yaptıktan sonra birçok erkeğin düşündüğü malum hedefti. Kızlardan hevesini aldıktan sonra da onları terk ederdi. Terk etme şekli de çok ilginçti. Bir gün bir süredir birlikte olduğu sevgilisini terk edişini bana şöyle anlatmıştı.

O geceyi birlikte geçirmiştik. Sabah oldu. Ben kıza dedim ki:

- Artık seni şutlayacağım.

“Kız bunun üzerine ağlayarak üzerime saldırdı” demişti.

Ben de o gün verdiğim cevabı hala hatırlarım.

- Yuh be… Amma da hıyarmışsın…

Terk etme konusu bazen blöf olarak da kullanılabilir. Genellikle de bunu kadınlar yaparlar. Beraber olduğu erkeği terk edermiş gibi yaparlar ama karşı taraf bu durumu umursamazsa yaptıklarından pişman olarak geriye dönüş yaparlar. Bazen bu silah işe de yarayabilir. Terk edilen erkek, sevgilisini kaybetme korkusuyla onun istediği gibi biri olmaya gayret edebilir.

Terk etme anında söylenenler de çok önemlidir. Hele karşınızdaki kişi psikopatsa…

Bir zamanlar Feri Cansel adlı bir artist vardı. Genellikle vamp kadın rollerine çıkardı. Bir gün sevgilisini şu sözlerle terk etmişti.

- Haydi sepet koluna. Herkes kendi yoluna.

Sonra ne mi oldu? Psikopat sevgilisi Feri Cansel’i orada öldürdü. Yılların artistinin sonu bu şekilde cinayete kurban giderek sona erdi.

Bundan bir yıl önce İlhan Uçkan “Terk etme oyunları kılavuzu” adlı bir kitap yazmıştı. O kitapta ise kesinlikle bunları yapmayın diye bir bölüm vardı. O bölümü aşağıda yayınlıyorum.

Fiziksel kontağa girmeyin, mesela asla sarılmayın: Duygusal bir patlamayı tetiklemiş olursunuz...
* Teselli etmeye çalışmayın: Gururu kırıldığı için kendisini daha da kötü hisseder.
* Karşınızdaki bunun için çok uğraşsa bile asla kavgaya tutuşmayın: Sakin kalın! Yoksa konu planladığınız biçimden tamamen sapacaktır.
* Asla şefkatli davranmayın: Mesafeli olun! Yoksa davranışınız açık kapı bıraktığınız anlamına gelir. Ve karşınızdakinin durumu kabullenmesi zorlaşır.
* Karşınızdakini suçlamayın: Savunmaya geçmesine neden olursunuz ve yine planınız altüst olur. Nedenlerinize bağlı kalın ve terk etme nedeninizi kendiniz üzerine kurgulayın, öyle dile getirin. Mesela; "Bu ilişkiyi sürdürecek gücüm/isteğim yok" gibi...

KENDİNİZ SÖYLEYİN!

* Terk etme konuşmanızın yarım kalmasına izin vermeyin: Kararlılığınızı kaybedersiniz, karşınızdaki kişiye, sizi zor durumda bırakabileceği durumlar için imkan vermiş olursunuz.
* Asla tanıkların önünde birini terk etmeyin: Vereceği tepkiyi ertelemiş olursunuz. Daha şiddetli bir tepkiye maruz kalırsınız. Ayrıca kimse böyle bir utancı hak etmez. Terk etme anı kişiye özeldir.
* Asla bir arkadaşı aracılığıyla terk etmeyin: İnsanlar arkadaşlarıyla dahi tam anlamıyla neden ve nasıl terk edildiklerini paylaşmaktan rahatsızlık duyar. Siz belki hayatından çıkıyorsunuz ama arkadaşı orada olacak ve onun bu durumu başkalarına da anlatması ihtimali tedirginlik uyandıracak...
* Önemli günü öncesinde terk etmeyin: Silinmeyecek bir anı bırakırsınız.
* Evine gidip terk etmeyin: Tepkileri çok daha kontrolsüz olacaktır. Buna emin olun!

Kaynak: http://arsiv.sabah.com.tr/2008/01/14/gny/haber,7A65CB9FCF8048F39D47E7BA541874AD.html

Ama bence bunlar geçmişte kaldı. Şimdi birini terk etmek mi istiyorsunuz? Yapacak tek birşey var.

SMS le aşağıdaki mesajı göndermek:

Her şey bitti.

Bu kadar basit.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..