Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

21 Temmuz '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Terleme Tedavisi

Terleme Tedavisi
 

Terleme Tedavisi

2012 yılında ABD tarafından miraDry sistemi ile uygulanan klinik çalışmalarının 12 aylık verileri yayınlanmıştır. Yayınlanan bu verilerin tek bir seanslık uygulama ile kol altı terleme sorununun %82 oranında bittiği, hasta memnuniyet oranının ise %90 olduğu belirtilmiştir. 

miraDry, ter kokusu ve koltuk altı terlmesini girişimsel olmayan yöntemle kalıcı olarak yok eden tek FDA onaylı teknolojidir. Antiperspirant ve toksinler gibi diğer tedavi yöntemleri geçici olarak ter bezlerini devre dışı bırakırken, etkinliği arttırmak için sürekli olarak tedavi tekrarı gerekmektedir.. Cerrahi yöntemler ise büyük oranda risk teşkil etmektedirler. 

miraDry uygulaması ile yapılan ve 2013 yılında Journal of Cosmetic Laser and Therapy isimli dergide yayınlanan bir makalede kol altı terlemesi ve koltuk altı kokusu olan hastalarda 7 ay sonra yapılan değerlendirmede terleme sorununun bir seans uygulama ile %83.3, koltuk altı ter kokusu sorunun %93.8 oranında yok edildiği gösterilmiştir.

Koltuk altı kokusu ve kol altı terlemesini önlemek için tedavi yöntemleri sınırlı ve geçici etkiler gösteren uygulamalardır. miraDry klinik ortamında uygulanabilen ve yüksek oranda başarısıyla en önemli terleme tedavisi olarak uygulanmaktadır.

miraDry; güvenirliği klinik olarak kanıtlanmış, FDA onaylı kalıcı koltuk altı terleme tedavisi ve kol altı kokusu için geçerli bir tedavi çözümüdür. Prosedür klinik ortamda bölgesel anestezi ile yapılır. Cerrahi kesi gibi cerrahi işlemler içermemektedir.. miraDry’ın çalışma prensibi, elektromanyetik enerjinin hassas ve kontrollü bir biçimde koltuk altı bölgesine iletilmesi ve kol altı ter bezlerinin yok edilmesidir.

 

Daha detaylı bilgi için: www.serafettinsaracoglu.com

 
Toplam blog
: 43
: 350
Kayıt tarihi
: 17.12.13
 
 

Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..