Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '09

 
Kategori
Sinema
 

Terminatör Kurtuluş (Terminator Salvation)

Terminatör Kurtuluş (Terminator Salvation)
 

Terminatör Kurtuluş Filminin Afişi...


Bir Perşembe günü vizyondan inmesi beklenen Terminatör Kurtuluş filmini tesadüflerin ve şansızlıkların bir araya gelmesi sonucundan sadece 4 arkadaşım ve ben ( toplam 5 kişi) izledik. Transformers filminin dublajlı olarak gösterilmesi bizi Terminatör Kurtuluş filmine girmemize sebep oldu ve iyi ki olmuş...(dublajlı filmlerden nefret ederim)

Son Gösterimler

Sinema dünyasında bir filmin ilk gösterimini izlemek, sanki filmin galasını izlemek kadar önemlidir. Bunu gerçekleştirmek için yanıp tutuşan insanların olduğunu bilirim. Birde ilk ben izledim diyebilmek ve bunun üzerinden öncelikle lafları kendimizin etmesi için vizyona giren filmlerin ilk gösterimini izlemek insanlar için farklılık olarak bilinir.

Kendi adıma hiç kendimi ilk kez vizyona giren bir filmi ilk gününden izlemek, bilet bulmak kaygısı içine girdiğimi hatırlamam. Benim için en uygun seyir zevki, istediğim yerde ve az insanın olacağını tahmin ettiğim Son gösterimler. Açıkçası filmi ilk izleyenler arasında olana kadar, yazılı ve görsel basından okuduklarımdan sonra kendi sinema felsefem adına bir şey bulacağımı umduğum filmlerin son gösterimine giderek, onları vizyondan, az insan topluluğu ile uğurlamak daha çekici geliyor.

Terminatör Kurtuluş ve Serinin Diğer Filmleri

İlk kez 80li yıllarında tanıştığımız Terminatör serisi, sinemaseverler arasında kendine hayran kitlesi oluşturan ender bilimkurgu filmlerinin arasındadır. Filmin bugünlere kadar gelmesinde filmin yapımcıları kadar filmde yer alan Arnold ScArnold Schwarzenegger’in katkısı büyüktür. Terminatör kurtuluş filminde ise bu filme ismi özdeşleşen Arnold Schwarzenegger’in yerine son zamanların en gözde oyuncularından biri olan Christian Bale’yi görüyoruz. İnsanlarla makineler arasında başlayan savaş hala devam etmektedir.

Yıl 2018 ve makineler dünyaya hakim olmuş Skynet adlı bir üst sayesinde egemenliklerini devam ettirirken.İnsanlar ise direnişçiler olarak makinelerle savaşlarını devam ettiriyorlar. Direnişçilerin başında ise serisinin ilk filminde hedef olarak bilinen Sarah Connor ın oğlu John Connor (Christaen Bale).

Makineler geliştikçe insanların ilkelleştiğine sahip olduğumuz Terminatör Kurtuluş filmi teknik anlamda izleyicilere zevk versede senaryodaki kopukluklar filmin sonuna kadar hissediliyor.

Bazen kendinizi son çıkan, üç boyutlu silahlı bilgisayar oyunlarının içinde gibi hissederken, bazen de düşen helikopterin içindeki bir direnişçi… Çekimler ve teknik anlamda izleyiciye aşırı tatmin eden Terminatör Kurtuluş filmi, senaryonun basit ve geri planda kalması izleyicinin sadece görsellikle ilgilenmesine neden oluyor.

Terminatör Kurtuluş filmini izlerken eminin bugüne kadar izlediğiniz bu tarz filmlerle kıyaslamalar yaparken kendinizi bulacaksınız. Ben şahsen 80lerin kült aksiyon filmi Mad Max serisinin devamını izler gibi hissettim kendimi. Yollarda terkedilmiş arabalar, gizli yerlerde yaşayan direnişçiler ve kesin karakter olarak farklı bir versiyonuna yer verilmiş Bumeranglı çocuk karakterinin versiyonu olan uzun kıvırcık saçlı Star adında hiç konuşmayan çocuk karakter.

Dünyalar Savaşı filminde yer alan büyük robotlardan bir tanesinin bu filmde de aynı Dünyalar savaşında olduğu gibi insanları topladığına ve bu insanların aynı kargaşa içinde olduklarını gözlemleye biliyoruz.

Bilim Kurgu Filmlerindeki İlkel Çözümler

Teknolojik ve bilim kurgu tarzındaki filmlere karşı fazla sempatim olmasa bile, yinede bir sinemasever olarak neler yapmışlar bu sefer diyerek salonlara koşturuyorum.Terminatör Kurtuluş filminde de gördüğüm üzere, ne kadar teknoloji gelişirse gelişsin insanlık çözümü hep ilkel yollarla eskimeyen yöntemlerle buldukları bu bilim kurgu sinemasında görülüyor. T-600 ismindeki makineleri etkisi hale getirmek için ormanda kurulan tuzakların aynısını yada makinelerin motor versiyonu olanları yakalamak için çelik ipin yolun bir ucundan diğer ucuna çekilmesi gibi basit yöntemlerin, karşınızdaki organizmanın ne kadar kusursuz olsa bile işe yaradığını gösteriyor.

John Conner ve direnişçilerin Skynet adlı makinelerin üssünü yok etmek adına verdiği zor mücadeleyi izlerken biran kendimizi bu direnişçilerin arasında gibi hissedebiliyoruz.

Bu Filmi İzlemek için Bazı Nedenler

Terminatör serisini kaçırmadan izleyen bir sinemaseverseniz film gösterimden inmeden izleyin derim. Şu günlerde daha sakin olur sinema salonları

Bilim kurgu sineması meraklısıysanız ve bilgisayar oyunlarından zevk alıyorsanız bu filmi kesin izleyin.

Teknik açıdan farklı çekimler ve unutulmaz patlama sahneleri görmek isterseniz kaçırmayın.

Christaen Bale hayranıysanız kesin izleyin. Bale’in yanında onun kadar iyi bir performans sergilemiş olan Sam Worthington izleme fırsatınız var.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 12.03.09
 
 

29 yaşındayım Adanada yaşıyorum. Kendime ait bir kırtasiye dükkanım var. Aynı zamanda İşletme mez..