Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Terör (1)

Terör (1)
 

Terör nedir? (1)

Geçenlerde tv izlerken takıldı bu soru kafama. Terör neydi? Ya da ben ne biliyordum terör hakkında, bildiklerimi yazıya dökmeye kalksaydınız bir sayfayı bile geçmeyecekti. Araştırmaya karar verdim ve çok ilginç bilgilerle karşılaştım bunları da sizlere paylaşmak istedim. Başta terör nedir? Sorusuna cevap verelim.

Terör insanları korkutarak, sindirerek, yıldırarak, emellerine ulaşma hatta zayıflıklarını insanları korkutarak bastırmaya çalışma ve psikolojik huzursuzluk verme biçimidir. Kendi düşüncelerini ve varlıklarını bu yolla kabul ettirmeyi hedeflemektedirler.

Teröristler kendi kurallarına göre yargılar ve kendi seçtiği yer ve zamanda harekete geçerler. Buda siyasal terör eylemlerinin önceden tahmin edilemeyeceğinin ortaya koyar.

Terör faaliyetleri bir süre sonra bazı güçlerin kontrolüne girmekte veya birtakım çevrelerce suni bir şeklide, istismara açık sorunlar üzerinde bina edilmektedir. O zaman şunu diyebiliriz ki terör mevcut veya istismara açık bir zemin olmadığı yerde yaşama imkânı bulamaz.

Varlıklarını hala sürdürebilmelerinin nedeni ise toplum içinde guruplaşmaların olmasındandır. Guruplaşmaya iten sorunlar çözümleme yoluna gidilse barınamayacaklar, bir takım insanları devlete karşı kışkırtamayacaklar, desteklenemeyecekler ve yok olup gidecekler. Tıpkı bağışıklık sistemi gelişmiş bir beden de mikropların barınamayacağı gibi…

Sebep sonuç ilişkisinden uzak bir şekilde gerçekleştirilen terör eylemlerinin zamanından önce haber alınarak önlenmesinin veya faillerinin yakalanmasının güçlüğü, terörün etkisini arttırmaktadır.

Ara ara Büyükşehirlere gelerek gündeme oturacak tarzda eylemler düzenlemeleri varlıklarını hissettirmeyi amaçladıklarının bir göstergesidir. Büyükşehirlere gelerek eylemlerini saygın insanlara ya da günlerce konuşulabilecek isimlere yönletmelerinin nedeni ise eylemlerinin tv’lerede yayınlandıkça, konuşuldukça seslerini daha fazla duyurduklarını düşünmelerinden kaynaklanıyor. Meydana gelen eylemler hasar ve insan kaybından ziyade yarattığı psikolojik etki ve politik sonuçlarla ölçülür. Nitekim teröristler dikkatleri kendileri ve davalarının üzerine çekmeyi başarmış ve kesinlikle bir korku ve dehşet ortamını yaratabilmişlerdir. Teröristlerin savaş kuralları tanımadıkları da apaçık ortadadır.

Doğu da yaşayanların tedirginliği, 5 milyon vatandaşımızın Büyükşehirlere göç etmesine neden olmuştur. İstatistiksel verilere göre 1984’ten beri 36.628 vatandaşımızın öldüğü kayıplardan 508’inin çocuk olduğu yönünde… Hemen hemen her gün bir askerimizi de kara topraklara gömüyoruz. Geride gözü yaşlı, yüreği dertli analar bırakılıyor. 22 yıldır süren terör savaşımızda, teröristler bir takım güçler tarafından desteklense de Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı başarılı olamadıkları en iyi kanıtıdır.

Yukarda ki resimde evinde öldürülen baba oğlun yürekleri yakan ve terörün ahlak dışı tahrip edici bir eylem olduğunun kanıtıdır…

 
Toplam blog
: 28
: 1145
Kayıt tarihi
: 03.11.06
 
 

1984 yılında Ankara’da doğdum. Yaşadığım şehre yani Ankara’ya bayılıyorum. Hayatımın 2/3 ünü gülerek..