Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Terör, açılım, Güldünya

Terör, açılım, Güldünya
 

Anne, çocuk ama arkasından açılım olmadığı için ağlanmayan insan: Güldünya


Bu gün 30 Ağustos, Zaferlerin en güzelinin kutlandığı, bir toplumun bağımsızlığının tüm dünyanın gözüne sokulmasının kutlandığı en önemli gün. Tüm Türkiye Severlerin bayramı kutlu olsun.

Uzun zamandan beridir ülkemiz üzerinde bir konu hararetli bir şekilde tartışılıyor. Kürt açılımı.

Her zaman ırkçı yapılanma içerisinde var olan bizler tarafından dışlanmış, hor görülmüş, aşağılanmış, hiçbir noktada iş verilmemiş, millet meclisine sokulmamış, cumhurbaşkanı olmalarına izin verilmemiş velhalısılı kelam "insan yerine konulmamış insancıklar için daha geniş haklar verilmesi, kimler tarafından ne şekilde dağa gönderildikleri belli olmayan teröristler için bağımsızlık mücadelesi veren kahraman savaşçılar gibi madalya takılması için demokratik olmayan bizler için demokrasi dersi verilmesi noktası.

Haliyle cahil, insanlar arasında devamlı ayırım yapan, düşünmesini dahi bilmeyen birisi olarak merak ediyorum hatta merakımın da saçma olduğunu da tahmin ediyorum.

Kadınlar için nasıl bir açılım var ortada???

Namus yüzünden öldürülmeleri engellenecek mi?

13-14 yaşlarında parayla satılıp evlendikleri söylenen çocukların tecavüz sonucunda kendilerinden oldukça büyük koca dedikleri kişilerle ilk cinsel ilişkilerinin travmaya dönüşmemesi için "Çocuk Haklar Evrensel Beyannamesiyle" garanti altına alınmış olan 18 yaşına kadar "çocuk olarak kalma hakları" verilecek mi?

Kocası öldüğünde kadınların, kocalarının erkek kardeşlerinin yatağına sokulmaları engellenecek mi?

3-5 kadınla erkeklerin evlenmelerinin önüne geçilip, bu evliliklerden elde edilen 25-30 çocuğun, özellikle de kız çocuklarının eğitim hakları sağlanacak mı?

Kadınlar açılımın neresinde olacak?

Ama bunlar zaten saçma sorular.

Amaç gelişmek değil ki. Gelişmek için eğitim gerekir. Gelişmek için Devletin güçlü olması gerekir. Devlet adına iş gören hükümetlerin ise bunu sağlaması gerekir.

11 Kasım 1938'den beridir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise Mustafa Kemal'in izinde aydınlığa, gelişmişliğe, muasır medeniyetler seviyesine yol alacak idare görülemedi. Darısı bundan sonraya. İyi Bayramlar.
 
Toplam blog
: 71
: 1933
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

İnsanın kendisini anlatması zor. Beykoz, Saint Benoit, Psikolog. Bu kadar... Detay gerekiyors..