Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Terör, deprem bahane, düğünler şahane diyen zihniyete halk tokadı...

Terör, deprem bahane, düğünler şahane diyen zihniyete halk tokadı...
 

Bildiğiniz gibi önce Zafer Bayramı etkinlikleri kaldırıldı. Cumhurbaşkanı, Başkomutan olarak tebrikleri kabul etti. Sonra Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu ile birlikte Cumhuriyet Bayramının tüm kutlamaları iptal edildi.

Her iki kutlamada gerekçe aşağı yukarı aynıydı. Terör ve deprem…

Bu ülkede deprem tarihler boyu süre gelen ve bir türlü önlem alınamayan bir doğa olayı. Teröre gelince, terör 1966’dan beri devamlı olarak toplumun gündeminde!

Bu ülke deprem ve teröre o kadar çok kurban verdi ki; sayısını devlet bile bilmiyor.

Eften, büften bahaneler ile bazı kutlamaları yasaklayanların acıları, çeşitli resepsiyon ve düğünlere katılınca diniyor olsa gerek. Onların derdi Cumhuriyet ve Zafer Bayramları ile ilgili…

Bildiğiniz gibi Zafer Bayramı ülkenin kurtuluşunun simgesi, Cumhuriyet Bayramı ise kuruluşun göstergesi. Bir ülke kurtuluş ve kuruluş gününü çeşitli bahaneler ileri sürerek kutlamıyorsa, bunun altında bir art niyet vardır.

Örneğin, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu yasaklayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üç gün önce Daily News gazetesinin 50. yıl kutlama resepsiyonuna katılmış!(Yani deprem olduktan sonra)

Cumhuriyet Bayramı resepsiyon ve kutlamalarını iptal edenler, Bakanların düğününde birazcık olsun acıdan kurtulmuşlardır her halde?

Tabi hep acı ve üzüntü ile yaşanmaz. Bazen böylesi eğlencelere katılıp, stres atmak da gerekli! Düğünlerde şahitlik yapmak hepsinden önemli!

Neyse depremin yaralarını halk sarmak için gece gündüz çalışıyor. Yardımlar çığ gibi büyürken, yardımların dağıtımındaki aksaklık hala devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da dediği gibi bu deprem bizim performansımızı ölçmek için bir sınavdı! Halk olarak bu sınavı iyi verdiğimizi düşünüyorum. Her ne kadar birileri  depremi ‘Allah’ın Zındıklara attığı bir tokat’ olarak görse de…

Tabi birde terörden beslenenlerin, depreme rağmen saldırılarına barış ve demokrasi adına devam etmeleri! Halk adına, halka zulmeden bu kesim, gittikçe inandırıcılığını yitiriyor.

Bir arkadaşımızın yazdığı gibi, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin iptal edilmesine, bazıları “içleri kan ağlarken” bile sevinmişlerdir.

İçleri kan ağlayanları da arada bir sevindirmek gerekiyor. Ne de olsa onlar bu Cumhuriyetin nimetlerinden en fazla yararlanan kesim.

Tabi burada ikinci Cumhuriyetçileri unutmak olmaz! Onlarda kendi aralarında, kendi cumhuriyetlerini kutlamışlardır her halde.

Ülkeyi soğan gibi ikiye bölenler, Cumhuriyetten hınç almaya çalışanlar, halkın Cumhuriyete sahip çıktığını görünce ne düşündüler acaba?

Yurdun dört bir yanında yapılan Cumhuriyet kutlama ve yürüyüşlerini engelleyebildiler mi?

Bu halk her zaman doğruyu yapmasa da, gün gelir en doğruyu yapar… 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..